​Tartelet med and

​Tartelet med and, måske en ide til Mortens aften eller bare en god frokostret.

Den ser svær ud men er ret enkel at lave.

Lav tarteletten selv eller køb en god hos bageren.

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 2 andelår
  • 1 andebryst
  • 4 butterdejsplader
  • 1 æg til pensling
  • 8 tørrede Morkler - kan udelades
  • 1 Portobellosvamp eller anden svamp
  • Syltelage: 1 dl æbleedike, 1 dl vand, 1 dl sukker
  • Grønkål
  • 6-8 valnødder brækket i mindre stykker
  • 1 citron
  • Syltet svamp - her portobelleo men f.eks. kan champignon eller bøgehatte også bruges
  • 1/4 piskefløde
  • Estragon eller lakridstargetes
  • Surt, kan udelades. F.eks. asier i små stykker eller grønne tomater

Sådan gør du

Morkler og syltede svampe:

Morkler udblødes i lunken vand i 1 time.

Sigt vandet fra gennem et kaffefilter og gem det til sovsen

Skyl morklerne godt

Syltet svampe:

Kog syltelagen og køl af

Skær svampene i tynde skiver og hæld kogelagen over

Lad dem trække mindst et par timer - gerne til næste dag

Sovsen:
I en gryde svitses andelår så de får lidt farve.

Dæk dem med vand og kog dem ca. 1 time til de er møre.

Tag dem op og pil kødet fra, kasser skindet

Kogelagen/fonden og morkelvandet koges nu ned til passende fortættet smag, ca. 2 dl.

Kom fløden på og kog igen ned til den begynder at tykne

Smag til med salt/peber og citron

Tarteletten:
Udstik 8 lige store cirkler af butterdejspladerne.

Pensl de 4 af dem med sammenpisket æg

De andre 4 fjerner man en cirkel i midten så man har en ring/kant på ca. 1-2 cm som lægges oven på

Pensl også kanten

Sæt i ovnen ved 200 grader til hævet og gyldne. Det tager ca. 25-30 minutter

Fjern det inderste så der kan være lidt fyld i tarteletten

Lun den evt. før serveringen

Andebryst:
Fjern skindet og kasser.

Skær brystet i strimler.

For de ikke skal blive tørre skal de steges meget kort ved meget høj varme

Grønkål:
Rib bladene fra stammen og riv dem i mundrette stykker

Tag en håndfuld og vend i olie

Steg dem i ovnen ved 200 grader til de bliver sprøde, tager ca. 5-6 minutter

Resten steges i smør et par minutter uden at tage farve

Anret:
Varm kødet fra andelårene i sovsen

Kom en tartelet på en tallerken

Byg højde på med grønkål, andebryst, morkel, surt, syltet svampe, valnødder

Slut af med sovs og andelår

Pynt med estragon og sprød grønkål​​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk