​Tartelet med and

​Tartelet med and - en ide til Mortens aften eller bare en god frokostret.

Den ser svær ud, men er ret enkel at lave.

Lav tarteletten selv eller køb en god hos bageren.

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 2 andelår
  • 1 andebryst
  • 4 butterdejsplader
  • 1 æg til pensling
  • 8 tørrede Morkler - kan udelades
  • 1 Portobello svamp eller anden svamp
  • Syltelage: 1 dl æbleeddike, 1 dl vand, 1 dl sukker
  • Grønkål
  • 6-8 valnødder brækket i mindre stykker
  • 1 citron
  • Syltet svamp - her Portobello men f.eks. kan champignon eller bøgehatte også bruges
  • 1/4 piskefløde
  • Estragon eller lakridstagetes
  • Surt, kan udelades. F.eks. asier i små stykker eller grønne tomater

Sådan gør du

Morkler og syltede svampe:

Morkler udblødes i lunken vand i 1 time.

Sigt vandet fra gennem et kaffefilter og gem det til sovsen.

Skyl morklerne godt.

Syltet svampe:

Kog syltelagen og køl af.

Skær svampene i tynde skiver og hæld kogelagen over.

Lad dem trække mindst et par timer - gerne til næste dag.

Sovsen:
I en gryde svitses andelår, så de får lidt farve.

Dæk dem med vand og kog dem ca. 1 time til de er møre.

Tag dem op og pil kødet fra og kassér skindet.

Kogelagen/fonden og morkelvandet koges nu ned til passende fortættet smag, ca. 2 dl.

Kom fløden på og kog igen ned til den begynder at tykne.

Smag til med salt/peber og citron.

Tarteletten:
Udstik 8 lige store cirkler af butterdejspladerne.

Pensl de 4 af dem med sammenpisket æg

De andre 4 fjerner man en cirkel i midten, så man har en ring/kant på ca. 1-2 cm som lægges oven på

Pensl også kanten

Sæt i ovnen ved 200 grader til hævet og gyldne. Det tager ca. 25-30 minutter

Fjern det inderste, så der kan være lidt fyld i tarteletten

Lun den evt. før serveringen.

Andebryst:
Fjern skindet og kasser.

Skær brystet i strimler.

For at de ikke skal blive tørre, skal de steges meget kort ved meget høj varme.

Grønkål:
Rib bladene fra stammen og riv dem i mundrette stykker.

Tag en håndfuld og vend i olie.

Steg dem i ovnen ved 200 grader til de bliver sprøde, tager ca. 5-6 minutter.

Resten steges i smør et par minutter uden at tage farve.

Anret:
Varm kødet fra andelårene i sovsen.

Kom en tartelet på en tallerken.

Byg højde på med grønkål, andebryst, morkel, surt, syltet svampe og valnødder.

Slut af med sovs og andelår.

Pynt med estragon og sprød grønkål​​.

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75°C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk