Opskrift på langtidsstegt andesteg med ingefær, salvie & blommesaute

Denne andesteg opskrift er af sværhedsgraden middel og til 4 personer. I denne opskrift på andesteg bliver anden fyldt med en delikat blanding med bl.a. ingefør og hvidløg. Når andestegen er færdig serveres den med en lækker blommesaute og andesauce. 

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

And

  • Hel and (ca. 2800 g)
  • Salt og peber
  • 100 g frisk revet ingefær
  • 8-10 salvieblade
  • 1 helt hvidløg (skrællet)
  • 2 rødløg (snittet)
  • 4 svesker
  • 1½ dl marsala
  • 3 dl andebouillon
  • Majsstivelse

Blommesaute

  • 25 g skrællet ingefær
  • 8-10 salvieblade
  • 2 rødløg (i både)
  • 12 små blommer (skåret i kvarte)

​Tilberedning

And

Ovnen forvarmes til 150 °C. Indmaden tages ud af anden og flommefedtet, der sidder ved gumpen, fjernes. Anden renses og duppes tør med køkkenrulle, herefter gnides den ind- og udvendigt med groft salt og peber. Ingefær, salvieblade, hvidløgsfed, rødløg og svesker blandes sammen og fyldes i anden, der lukkes med en kødnål. Anden lægges i en bradepande og steges i ovnen. Et par gange under stegningen hældes fedtet fra og gemmes. Samlet stegetid er ca. 4 timer. Den færdigstegte and lægges på et fad mens saucen tilberedes.

Fyldet skrabes ud og kommes i en bradepande sammen med lidt af fedtet fra anden og marsala. Det sies over i en gryde, fedtet skummes fra og bouillonen tilsættes. Saucen koges lidt ind og jævnes med majsstivelse (rørt ud i koldt vand) og smages til med salt og peber.

Blommesaute

Den skrællede ingefær skæres i tynde skiver og steges ved kraftig varme i lidt andefedt sammen med salviebladende. Rødløg og blommer tilsættes og lynsteges i ca. 2 minutter. Sauten smages til med lidt sukker og salt.

Anden parteres og serveres sammen med blommesaute og andesauce.

Tip:

Den frosne and i emballage bør lægges til optøning i et fad i køleskabet 2-3 døgn før tilberedning.

Det overskydende andefedt gemmes i en lufttæt beholder. Det kan fryses ned og anvendes senere til f.eks. andeconfit eller stegning.

Hel and bør altid steges i en almindelig ovn ved over- og undervarme. Steges der i en varmluftovn sænkes temperaturen med ca. 20 °C og der tilføjes mere vand, da vandet hurtigere fordamper i en varmluftovn.

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75°C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk