Fyldt andebryst med svampesauce og brunede løg

Den perfekte opskrift, når du vil fejre Mortens aften og tiden er knap.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Andebryst

  • 4 andebryst
  • 300 g valgfrit svampe
  • 50 g valgfrit nødder

Sauce

  • 1 andebryst
  • 1 lille løg
  • 1 gulerod
  • 300 g svampe (evt. champignon)
  • 1 spsk. balsamico
  • 25 g smør

Kartoffelmos

  • 1 kg kartofler
  • Stor bundt løvstikke
  • Smør
  • Mælk
  • Salt og peber

Syltede rødløg

  • 1 rødløg
  • 1 dl eddike
  • 1 dl vand
  • ½ dl sukker

Brunede løg

  • 8 borettana løg (evt. perleløg)
  • 1 spsk. sukker
  • Smør

​Tilberedning

Andebryster

Andebrystet skæres op på langs, dog ikke helt igennem. Svampene skæres i små tern og svitses. Nødderne hakkes og tilføjes til svampene i de sidste minutter. Fyldet lægges i andebrystet der lukkes med en snor eller kødnåle. Andebrystet brunes på en varm pande og krydres med salt og peber. herefter steges andebrystet færdigt i ovnen ved 180 °C i ca. 18 minutter. Lad andebrystet hvile 5-10 minutter inden servering.

Sauce

Andebryst, løg og gulerod koges i ca. 1 time. Herefter koges fonden ned til ca. 1-½ dl. Svampene steges sammen med balsamico, som koges ind indtil væsken næsten er væk. Fonden tilføjes til svampene og koges igennem. Saucen afsluttes ved at smørtern piskes i.

Kartoffelmos

Kartoflerne koges med løvstikke. Vandet hældes fra og løvstikken fjernes. Kartoflerne moses med smør og mælk og smages til med salt og peber (evt. finthakket løvstikke).​

Syltede rødløg

Løget deles i 4 både, eller skæres i ringe, som pilles fra hinanden og lægges i et rent/skoldet glas. Eddike, vand og sukker koges op og hældes over løgene. Glasset skal stå afkølet min. 1 time.

Brunede løg

Løgene koges al dente. Sukker smeltes i en gryde og der tilsættes en klat smør når sukket har taget farve. De afkølet løg blandes i sukket og steges indtil de er brune og glaseret.

Tip:

Fond kan købes færdigt i assorteret supermarkeder eller i denne opskrift kan der evt. benyttes en bouillonterning, dog skal den ikke koges ind og det kan være en god idé at tilsætte maizena til jævning.

De syltede rødløg kan holde sig flere uger på køl.​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk