Grillet Andelår og Majs

Grillet andelår er super smagsfulde og kan serveres med forskelligt tilbehør.

Her med grillet majs når grillen nu alligevel var tændt

Et andet tilbehør er syltede kartofler som giver lidt syre til retten

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Det skal du bruge

  • 4 andelår
  • 8 stængler timian
  • Kartofler - helst små nye
  • Ærteskud

  • 8 Radiser

  • Hurtig BBQ sovs: 1 dl ketchup, 1 tsk æbleeddike, 1 spsk farin, 1 tsk røget paprika, lidt chili

  • Syltelage: 1 dl æbleeddike, 1 dl vand, 1 dl sukker​

​Sådan gør du

Hurtig BBQ sovs:

Bland alle ingredienser​

Grillet andelår:

Drys lårene med salt og timian, og lad dem hvile 1-2 timer

Børst saltet af

Læg dem på grillen ved indirekte varme, gerne på en rist over en foliebakke

Steg dem 1,5 time - sørg for varmen i grillen er 150-160 grader

Derefter skal varmes skrues op og lårene skal have direkte varme på grillristen til de er sprøde

Det tager ca. 15 minutter hvor man skal vend dem et par gange

Ved den sidste del kan man pensle med BBQ marinaden, men pas på så kan de hurtigt brænde på

Majs:
Dækbladene skal blive på majskolben

De lægges på grillen ved direkte varme i 15-20 minutter

De kulsorte dækblade fjernes og majsen skæres i 5 cm tykke stykker

Stykkerne vendes i smeltet smør og der kommes salt på ved servering

Syltede kartofler:
Syltelage koges op så sukker smelter, køl af igen.

Kog kartoflerne al dente i saltet vand og køl af

Hæld syltelagen over kartoflerne og sæt på køl

Kan bruges efter få timer men er bedst dagen efter

Anret:

Kom låret på og pensl evt. med BBQ sovsen

Anret kartofler, salat og majs

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk