Grillet Andelår og Majs

Grillede andelår er super smagsfulde og kan serveres med forskelligt tilbehør.

Her med grillet majs, når grillen nu alligevel er tændt

Et andet tilbehør er syltede kartofler, som giver lidt syre til retten

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Det skal du bruge

  • 4 andelår
  • 8 stængler timian
  • Kartofler - helst små nye
  • Ærteskud

  • 8 Radiser

  • Hurtig BBQ sovs: 1 dl ketchup, 1 tsk æbleeddike, 1 spsk farin, 1 tsk røget paprika, lidt chili

  • Syltelage: 1 dl æbleeddike, 1 dl vand, 1 dl sukker​

​Sådan gør du

Hurtig BBQ sovs:

Bland alle ingredienser​

Grillet andelår:

Drys lårene med salt og timian, og lad dem hvile 1-2 timer.

Børst saltet af.

Læg dem på grillen ved indirekte varme, gerne på en rist over en foliebakke.

Steg dem 1,5 time - sørg for varmen i grillen er 150-160 grader.

Derefter skal varmen skrues op og lårene skal have direkte varme på grillristen til de er sprøde

Det tager ca. 15 minutter, hvor man skal vende dem et par gange.

Ved den sidste del kan man pensle med BBQ marinaden, men pas på da de hurtigt brænder på.

Majs:
Dækbladene skal blive på majskolben.

De lægges på grillen ved direkte varme i 15-20 minutter.

De kulsorte dækblade fjernes og majsen skæres i 5 cm tykke stykker.

Stykkerne vendes i smeltet smør og der kommes salt på ved servering.

Syltede kartofler:
Syltelage koges op så sukker smelter - køl af igen.

Kog kartoflerne al dente i saltet vand og køl af.

Hæld syltelagen over kartoflerne og sæt på køl.

Kan bruges efter få timer, men er bedst dagen efter.

Anret:

Kom låret på og pensl evt. med BBQ sovsen

Anret kartofler, salat og majs.

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75°C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk