Klassisk peking and med pandekager og hoisin sauce

Klassisk peking and er en gammel traditionel ret fra Beijing. Anden tørres over flere dage, hvilket er med til at give den det ekstra crispy skind. Den sprøde and serveres sammen med tynde pandekager, forårsløg og hoisin sauce. Denne opskrift er dog tilpasset det danske køkken så tilberedningstiden er forkortet, mens retten fortsat er ligeså lækker.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Peking and

  • Andebryststeg 1200-1500 g
  • 4 spsk sojasauce
  • 2 spsk hoisin sauce
  • 3 spsk sesamolie
  • 5 spsk tør sherry
  • 5 spsk honning
  • 2 tsk stødt ingefær

Fyld

  • 1 agurk
  • 10 forårsløg
  • 1 glas hoisin sauce
  • 16-20 Kinesiske pandekager (kan købes på frost i de fleste asiatiske supermarkeder)

​Tilberedning

Peking and

Den optøede andebryststeg renses indvendigt og ridses i skindet. Vand bringes i kog i en stor gryde, nok til at dække anden, som koges i ca. 3 minutter. Den kogte andebryststeg lægges, udækket, i køleskabet i minimum et par timer og gerne til dagen efter. Jo længere tid desto tørrer skind. Ovnen opvarmes til 150 °C. Sojasauce, hoisin sauce, sesamolie, sherry, honning og ingefær blandes i en skål til en ensartet marinade. Andebryststegen lægges på en rist med en bradepande under og pensles med marinaden ind- og udvendigt, gem lidt af marinaden til jævnlig pensling. Andenbryststegen steges i ca. 2½ time, herefter skrues temperaturen op til 225 grader og steges indtil skindet er gyldent og sprødt. Brug kun varmluft de sidste 5-10 minutter for at gøre skindet sprødt.

Fyld

Agurk og forårsløg skæres i lange tynde strimler (ca. 7-10 cm). Pandekagerne optøes ved stuetemperatur, ca. 30 minutter. De varmes kort i ovnen eller i en mikroovn i få sekunder.

Tip:

Der kan også anvendes en hel and til denne opskrift. Den optøede and flækkes i mindre stykker så de bedre kan koges og ellers er fremgangsmåden den sammen. Husk dog at lave dobbeltportion af marinade og fyld.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk