Det skal du bruge
Ingredienser
Risotto:
- Risottoris – 3 håndfulde (ca. 225 gram)
- 1 skalotteløg
- 1 glas tør hvidvin
- ½ liter kyllingefond (eller bare vand)
- 10 grønne asparges
- 2 dl ærter - friske eller frosne
- ca. 25-35 gram smør
- 1 håndfuld friskrevet parmesan samt høvlet parmesan til pynt
- Persille - hakket
Sådan gør du
Risotto:
Steg hakkede skalotteløg klare i lidt olie og kom så risottorisen ned og steg med til de begynder at blive klare.
Kom hvidvin i og steg næsten væk.
Kog nu risottoen med fond, lidt af gangen til risene har optaget fonden, så kommes lidt mere i.
Fortsæt sådan i 15-20 minutter til risottoen er al dente.
Asparges skæres i mundrette stykker - kasser den nederste træge del.
Kom asparges og ærter i en skål og overhæld med kogende vand. Efter 1 minut hældes vandet fra.
Kom asparges og ærter op i risottoen og vend rundt.
Tag gryden af og rør en god klat smør og ost i.