Grillet and med appelsin og rysteribs

Sommertid er lig med grilltid. Bøffer og pølser står ofte øverst på indkøbssedlen, men hvad med at prøve en and i stedet? En gasgrill eller kulgrill med indirekte varme er det samme som at tilberede i ovnen og ejer du ovenikøbet et rotisseri, så behøver du end ikke at vende anden hver 30. minut. for at sikre at anden bliver saftigt og sprødt.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • Hel and (ca. 3200 g)
  • 2-3 appelsiner i både
  • 2 spsk. Appelsinmarmelade
  • Saften fra en appelsin
  • 2 spsk. Mørk farin
  • 4 stængler ribs
  • 1 spsk. sukker
  • 1 squash
  • 10 små tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 200 g kantareller eller andre svampe
  • 4 dl fond (kylling eller lign.)
  • 4 appelsiner
  • Maizena (til jævning)

​Tilberedning

Anden prikkes let i skindet med en gaffel og appelsinbådene fyldes i anden, som lukkes med kødnåle. Appelsinmarmelade koges igennem sammen med saften fra en appelsin og mørk farin til en marinade. Grillen sættes på indirekte varme (se under tip) og ca. 170 °C. Anden lægges på eller sættes på rotteserie, der sættes en drypbakken med lidt vand under og låget lægges på. Anden pensles ca. hvert 20. minut med marinaden, hvor den også vendes, hvis der ikke bruges rotteserie. Efter ca. 2 timers stegning eller når anden når en kernetemperatur på 60 °C fjernes drypbakken og der skrues op for temperaturen. Lad anden grille færdig 20-30 minutter. Anden er færdig når låret let løsner sig og kødsaften er helt klar. Lad anden hvile i 15-20 minutter, hvorefter den parteres.

Ribsene tages forsigtigt af stænglerne og vaskes grundigt. Ryst dem sammen med sukkeret og stil på køl i et par timer.

Squashen skæres i mindre tern og steges i lidt andefedt eller smør. Tomaterne skæres i kvarte og tilføjes sammen med knust hvidløg og steges sammen i et par minutter.

Svampene renses og steges møre i lidt smør på en pande.

Skallen skrælles af 3 af appelsinerne og fileterne skæres ud. Fonden koges ned til ca. 2 dl og saften fra den sidste appelsin tilføjes. Saucen koges op og jævnes med maizena til det har den ønskede konsistens. Appelsinfileterne vendes i kort før servering.
Squashkompot og and serveres sammen med rysteribs og appelsinsaucen.​

Tip:

Gasgrill med indirekte varme: Her tændes der kun for de yderste brændere. Kulgrill med indirekte varme: Der tilsættes kun kul i den ene side, det skal efterfyldes under tilberedning.

​​

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75°C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk