Kogt and med rodfrugt-rösti og salat

Hvorfor ikke prøve noget nyt? Her koges anden før den steges, hvilket forkorter tilberedningstiden, giver en god smag og et mørt og saftigt stykke and.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Kogt and

  • Hel and (ca. 3,6 kg)
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 3-4 Persille kviste
  • 2-3 Laurbærblade
  • 6-8 peberkorn
  • 1 spsk. honning
  • ½ spsk. soya

Rodfrugt-rösti

  • 400 g rodfrugter efter eget valg (rødbede, gulerod, jordskokke, persillerod etc.)
  • 1 løg
  • 2 æg
  • 1 spsk. hvedemel
  • Groft salt og peber
  • Blåskimmelost (kan undlades)

Salat

  • Rucola
  • 1 tsk. citronsaft
  • 1 tsk. sennep
  • 1 tsk. sirup (f.eks. kirsebær-sirup, kan undlades)
  • Olivenolie
  • Groft salt og peber

​Tilberedning

Kogt and

Posen med indmad fjernes og anden skylles grundigt. Den hele and kommes i en gryde sammen med gulerod, løg, persille, laurbærblade og peberkorn, kom vand i gryden så det dækker anden. Anden koges i ca. 1 time ved middelhøj varme. Herefter lægges anden i et ovnfast fad og pensles med honning/soya marianden. Andes steges i ovnen ved 190 °C i ca. 15 minutter og derefter ved 225 °C (varmluft) i ca. 10 minutter til skindet er gyldent. Lad anden hvile ca. 15 minutter inden den parteres.

Rodfrugt-rösti

De valgte rodfrugter skrælles og rives groft på et rivejern. Bland de revne rodfrugterne i en skål, æg og mel tilsættes hver for sig og det hele røres sammen. Smag til med salt og peber. Rodfrugt blandingen fordeles i 8 lige store dele, på 2 bageplader beklædt med bagepapir hvor de glattes til de er ca. 1 cm høje. Kom skiver af blåskimmelost over. Rodfrugt-röstien bages i ovnen ved 190 °C til de er let sorte i kanterne.

Salat

Citronsaft, sennep og sirup blandes godt sammen. Oliven olie piskes langsomt i, lidt ad gangen til dressingen har en luftig med tyk konsisten. Smages til med salt og peber. Vend dressingen sammen med rucolaen kort før servering.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com