Andebryststeg med pommes frites og brombærsauce

Andebryststeg er en nem og lækker måde at tilberede and på. Andebryststeg passer til 2-3 personer. Vores andebryststege er lagt i en praktisk ovnklar alubakke så den bare skal krydres og ind i ovnen. Man kan med fordel bruge en stegepose, det gør anden ekstra saftig og mør og mindsker rengøringen efterfølgende. Her serveres det med hjemmelavet pomme frites og en frisk brombærsauce.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 2

Det skal du bruge

Andebryststeg

  • Andebryststeg (ca. 1200 g)
  • Olie
  • Timian
  • Salt og peber

Kartofler

  • 6 bagekartofler
  • Olie
  • Salt

Ærter og løg

  • 200 g frosne perleløg
  • 500 g frosne ærter
  • Smør

Brombærsauce

  • ½ l andefond
  • 250 g brombær

​Tilberedning

Andebryststeg

Stegen gnides ind i olie, salt og peber. Timian lægges oven på, 1 dl vand tilføjes og stegen sættes ind i ovnen ved 150 °C i 90 minutter. Stegen overhældes jævnligt med stegesky. Efter 90 minutter hæves temperaturen til 200 °C i ca. 30 minutter. Til sidst hæves temperaturen til 220 °C til skindet er sprødt. Afslutningsvis, lades stegen hvile i 15 minutter.

Kartofler

Kartoflerne skrælles og skæres i tykke stave. De vendes i olie og steges i oven i ca. 30 minutter indtil de er møre. Kartoflerne drysses med salt før servering.

Ærter og løg

Perleløgene og ærterne dampes i smør med lidt vand i et par minutter.

Brombærsauce

Fonden koges lidt ind og brombær tilsættes.Brombærrerne koges indtil bærrerne kan moses.

Brystkødet skæres af stegen og anrettes sammen med ærter/løg blandingen og kartoflerne. Saucen hældes på og der pyntes evt. med flere brombær og karse.

Tip:

Se tips til hvordan du laver din egen fond her. Fond kan købes færdigt i assorteret supermarkeder.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk