Anderagout med pasta

Simremad er lækkert og nemt, da det passer sig selv, mens du hygger dig med familien og gæsterne. Her bruges en hel and, så du både får bryst og lårstykker med i din gryderet. Det serveres her med pasta, men kartofler, ris eller andet kan også bruges.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • Hel and (ca. 2400 g)
  • Salt og peber
  • 1 spsk mel
  • 100 g skalotteløg skåret i halve
  • 2 fed hvidløg (hakkede)
  • 2 gulerødder skåret i tern
  • 2 stilke bladselleri (snittet)
  • ¼ liter rødvin
  • 50 g koncentreret tomatpuré
  • ¼ liter bouillon
  • 2-3 timiankviste
  • Bredbåndt pasta
  • Persille
  • Parmesan

​Tilberedning

Parter den ustegte and, pil skindet af og brun stykkerne i lidt olie i en stor stegegryde. Krydr med salt og peber, drys med mel og tilsæt skalotteløg, hvidløg, gulerødder og bladselleri. Brun et par minutter og tilsæt rødvin. Kog op og tilsæt tomatpuré, bouillon og timian. Lad det hele simre under låg i 2-2½ time ved meget lav varme til anden er mør. Tag andestykkerne op og pil kødet af. Skum skyen for fedt og kasser timian. Kom kødet tilbage i gryden og varm det godt igennem.

Kog pastaen som anvist.

Kom saucen hen over den friskkogte pasta, drys med hakket persille og friskrevet parmesan. 

Tip!

Alternativt kan der anvendes andeparteringer. Brug 3 andelår og 2 andebryster og følg samme fremgangsmåde.

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75°C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk