Hel and med appelsin, appelsinkogt spidskål og saltkartofler

Denne opskrift er tilpasset tilberedning af hel and i stegepose. Når man anvender stegepose beholdes saftigheden i kødet. Saften fra appelsinerne giver en afrundet smag og gør anden ekstra mør.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

And

  • Hel and (ca. 3,4 kg)
  • 1 stegepose (str. 3-5 kg)
  • 3-4 hele økologiske appelsiner
  • 2 spsk. honning
  • Saften fra 1 appelsin

Appelsinkogt spidskål

  • 1 mellemstort spidskål
  • Saften fra 1 appelsin
  • 25 g smør

Stegte salt kartofler

  • 1 kg små kartofler
  • Salt

​Tilberedning

And

Indmaden tages ud af den optøede and, som skylles grundigt og duppes tør med køkkenrulle. Anden gnides ind- og udvendigt med groft salt. Appelsinerne skæres i små både og stoppes ind i anden og enderne lukkes med kødnåle. Anden kommes i stegeposen, med brystsiden ned, og stegeposen lukkes. Der klippes to små huller i toppen af posen, så dampen kan slippe ud. Stegeposen med anden placeres i et fad med lukningen op og steges i ovnen ved 125 °C i ca. 4 timer. Efter de ca. 4 timer tages anden ud af ovnen og stegeposen fjernes. Temperaturen hæves til 250 °C (varmluft) og anden steges i yderligere ca. 20 minutter. Anden tages ud og lades hvile i 10-15 minutter. Herefter parteres anden og pensles med marinade af honning og appelsinsaft. De penslede stykker sættes tilbage i ovnen og steges ca. 10 minutter til skindet er gyldent.

Appelsinkogt spidskål

Spidskålet snittes meget fint og kommes i en gryde sammen med appelsinsaft og smør. Lad det koge let i ca. 5 minutter. Det overskydende saft hældes fra og bruges som sauce ved servering.

Stegte salt kartofler

Kartoflerne vaskes og lægges i et fad, hvor bunden er dækket af salt. Fadet med kartoflerne sættes i ovnen og steges ved 180 °C i ca. 30 minutter, til de er møre. Kartofler køles af og skæres i halve. Kort før servering steges de i lidt andefedt eller smør med skærefladen ned. Kartoflerne kan tilberedes før anden eller dagen før og blot steges kort før servering.​

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75°C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk