Rødkål Orange
Rødkålen steges i lidt andefedt sammen med appelsin-julienne og et par timiankviste i ca. 5-8 minutter. Det smages til med appelsinsaft, honning og salt og peber.
Inden servering: Anden brunes i ovnen i ca. 6-8 minutter ved 225 °C, til skindet er sprødt.
Rødkålen serves til anden sammen med trænebærkompot, vaniljesky og kogte kartofler.
Tip:
Den frosne and i emballage bør lægges til optøning i et fad i køleskabet 2-3 døgn før tilberedning.
Det overskydende andefedt gemmes i en lufttæt beholder. Det kan fryses ned og anvendes senere til f.eks. andeconfit eller stegning.
Hel and bør altid steges i en almindelig ovn ved over- og undervarme. Steges der i en varmluftovn sænkes temperaturen med ca. 20 °C og der tilføjes mere vand, da vandet hurtigere fordamper i en varmluftovn.
Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75°C