Andebryst med rosenkål og brombær

Et andebryst med en sovs lavet på andefond. Andefond kan købes hos slagter eller laves selv. Det kan laves på et andeskrog elle blot på et par andelår som så f.eks.kan bruges til en rilette

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge​

  • ​2 andebryster
  • ​400 gram rosenkål
  • ​En klat smør
  • ​2 store bagekartofler
  • ​Sovs:
  • ​1/2 dl balsamico
  • ​1 dl portvin
  • ​3-4 dl andefond – eller et par lår og vinger eller skrog
  • ​Smør
  • 125 gram Brombær

Sådan gør du

Andebryst:

Rids skindsiden og læg det på en kold pande. Tænd og steg ved middel varme til skindet er gyldent. Vend det og sæt det i ovnen ved 150 grader til en kernetemperatur på ca. 60 grader. Lad det hvile 8-10 minutter.

Det kan også steges færdigt på panden - ca. 8 minutter på hver side eller brug stegetermometer.

Rosenkål:

De yderste blade fjernes og rosenkålen kogt 8-10 minutter og vendes i smeltet smør.

Bagekartoffel:

Bagekartoffel kogt 25 minutter, pillet og udstukket til kugler som steges i andefedt. Har men ikke et lille udstikker kan man bare skærer kartoflen i tern.

Fond:

Sovs er fond på skrog, vinger og lår. Kogt 2 timer og sigtet. Kogt ned til 3 dl.

Sovs:

Balsamico og portvin koges ned til 1/3 og fond kommes på. Der koges yderligere ned til under det halve. Halvdelen af brombær kommes i og koges med et par minutter. Tag af bluset og pisk/rør kolde smørtern i til sovsen tykner lidt.

Anret:

Kom en stor skefuld sovs på en lun tallerken. Skær Andebryst i 3-4 dele på langs og læg en skive på. Kom rosenkål og kartoffelkugler på og anret nogle friske brombær. Drys kartoffel og andebryst med groft salt.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk