Andeleverpaté

Andepaté af andelever er ideel til pinsefrokosten men også til en lækker weekend frokost - serveres sammen med brød og surt.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • Andelever (300 g)
  • 100 g smør
  • 1 skalotteløg - fintsnittet
  • 2 cl cognac

​Tilberedning

Skalotteløget steges blødt i en smule smør. Leveren renses og eventuelle sener fjernes. Leverstykkerne steges med halvdelen af smørret i ca. 5-8 minutter. Ved høj varme tilsættes cognac og der sættes ild til (flambering). Leverstykkerne køles lidt af og kommes herefter i en foodprocessor sammen med resten af smørret. Blend leveren helt fint og smag til med salt og peber.

Den blendede lever presses gennem en finmasket sigte og kommes i en skål. En smule smør smeltes og hældes over som 'låg'. Patéen sættes på køl 3-4 timer og serveres sammen med frisk brød og surt f.eks. rødbede eller syltet agurk.

Patéen kan gemmes i køleskabet 2-4 dage eller fryses ned i op til en måned.

Ved flambering - husk altid at antænde i frit rum, altså ikke under emhætten eller andre letantændelige områder.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com