Grillet Andebryst med sommergrønt

Grillet and er dejligt samen med en masse grøntsager og kartofler.

Det er en super nem ret, som kan varieres alt efter hvilke grøntsager, der er i sæson.

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Det skal du bruge

  • 2-4 andebryster
  • 6 grønne asparges
  • 4 hvide asparges
  • 3 rødløg

  • 1 dl ærter friske eller frosne

  • 8 små tomater

  • 5 radiser

  • 1 citron

  • olivenolie

  • Hurtig BBQ sovs: 1 dl ketchup, 1 spsk farin, 1 tsk vineddike, 1 lille chili eller paprika

​Sådan gør du

Hurtig BBQ sovs:

Ingredienser røres sammen

Grillet andebryst:

Start med at ridse skindet.

Steg brystet ved middel varme på grillen med fedtsiden nedad i 10 minutter

Vend brystet og steg yderligere 5-6 minutter.

Hvis skindet ikke er helt flot gyldent, kan man give et par minutter ved fuld direkte varme/tæt på kul.

Lad brystet hvile 5 minutter før udskæring.

Ligesom ved lårene kan der pensles med en BBQ sovs - men vent til de sidste 2-3 minutter, ellers risikerer man, det brænder på.

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75°C

Grøntsager/salat:
Grønne asparges - knæk den nederste træge del af.

Hvide asparges - skræl dem fra hovedet og ned. Knæk den nederste træge del af.

Grill begge kort og skær dem i mundrette stykker.

Rødløg - skræl dem og skær dem i to på langs.

Grill løgene til de er møre og sorte på skærefladen.

Køl af og skær i mindre stykker.

Kartoflerne koges i saltet vand og køles af og skæres i mindre stykker.

Kom det hele op i en skål/fad sammen med tomat og ærter.

Pres saften fra en citron over.

Kom lidt olivenolie på.

Drys med alt og peber og bland det hele godt.

Anret:
Kom skiver af andebryst på en tallerken sammen med sommergrønt.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk