Andebryst med appelsinrisotto

And og appelsin klæder hinanden. Her serveres andebrystet med en risotto med masser af appelsinsmag.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge​

  • ​2 andebryster

  • ​3 Håndfulde risottoris

  • ​1 skalotteløg

  • ​1 glas tør hvidvin

  • ​5 dl appelsinjuice

  • ​3 appelsiner

  • ​25 g Smør

  • ​30 gram friskrevet parmesan

  • ​1 tsk maizena

  • ​Purløg - finthakket

​Tilberedning

Andebryst:

Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet. Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent, 8-10 minutter.

Vend kødet og steg videre i ca. 8-10 minutter. Tag kødet af panden og lad kødet hvile 10 minutter før udskæring.

Appelsinrisotto:

Start med at stege finthakket skalotteløg, de må ikke tage farve men skal bare lige blive gennemsigtige. Kom nu risen i og steg med stille og roligt til de begynder at blive en anelse gennemsigtige. Nu kommes et glas hvidvin i og koges næsten væk. Nu koges risottoen under jævnlig omrøring og spæd hele tiden med appelsinjuice.

Efter ca. 20 minutter er den al dente (smag). Tag af blusset og kom smør og parmesan i.

Appelsinerne:

Skær skrællen af appelsinerne og skær fileterne ud. Knug saften ud af resten. 2/3 af fileterne vendes i risottoen lige før servering.

1/3 og saften kommes i en lille gryde sammen med 1 spsk sukker og varmes op til sukker er smeltet. Maizena røres med lidt vand og kommes i lidt af gangen til ønsket konsistens er opnået. Konsistens skal være som en tynd syltetøj.

Anret:

Kom en stor skefuld risotto på en lun tallerken. Kom skiver af andebryst oven på. En skefuld appelsin/sukker over anden og drys med purløg.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk