And med spätzle og svampe

Det er meget nemt at lave og den metode jeg foreslår giver også et minimum af opvask. Man kan lave Spätzle med et specielt jern, med dørslag med store huller eller et vådt spækbræt og kniv.

Jeg vil her bruge en frysepose og lave nogle huller.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge​

  • 4 andelår
  • 500 gram champignon eller anden svamp
  • 100 gram revet ost
  • Muskatnød
  • Timian - et par stilke eller tørret timian
  • 1 stort Løg
  • Brøndkarse eller andet grønt

Spätzle:

  • 300 gram hvedemel
  • 3 æg
  • Lidt vand
  • 1-2 spsk. olivenolie​

Sådan gør du

Andelår:

Kog andelårene i ca. 1 time og pil kødet fra og skær det i mundrette stykker.

Spätzle:

Pisk ingredienserne sammen og sørg for konsistens er som en lind grød (styr konsistens med vand). Kom det i en frysepose og stil 7-8 huller med en kniv. Pres det ud i kogende saltet vand. Kog stile og roligt, når spätzlen kommer op til overfladen er det færdigt. Kom den færdigkogte spätzle over på en pande med smør eller i isvand og sigt det derefter og varm op når den skal bruges. Løg - skæres i tynde ringe og steges bløde. Varm andekødet sammen med løgene lige før servering.

Svampe:

Svampene steges i smør sammen timian. Når de er færdigstegte kommes Spätzlen i sammen med osten og lidt af kogevandet. Varm et igennem og smag til med salt/peber og revet muskatnød. Smag og juster med alt/peber og evt. en klat smør.

Anret:

Kom en skefuld spätzle på en varm tallerken og noget andekød/løg i midten. Pynt med brøndkarse.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk