Parmentier med andelår

Parmentier er andekød og kartoffel lagt i lag.

Kan laves i forvejen og varmes op i ovnen lige før servering.

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Ingredienser

  • ​4 andelår
  • ​3 bagekartofler
  • ​25 g smør
  • ​2 spsk cremefraiche
  • ​1 gulerod skåret i grove tern
  • ​1 løg skåret i grove tern
  • ​Purløg
  • ​2 spsk Friskrevet parmesan
  • ​Sovs: 1/2 dl balsamico, kogevandet fra andelårene, 25 g smør
  • 500 gram champignon

Sådan gør du

Anden:
Kom lårene i en gryde og dæk med vand.

Kom gulerod og løg i.

Kog i 2 timer.

Gem koge vandet til sovsen.

Lad lårene køle af til de kan håndteres og pluk kødet af benet.

Kartoflerne:

Skræl kartoflerne og skær dem i grove tern.

Kog dem til de er møre.

Mos dem og kom smør i.

Kom cremefraiche i og smag til med salt og peber.

Sovs:
Kogelagen fra lårene koges ned til ca. 1,5 dl.

I en gryde kommes balsamico og koges til det nærmest er en sirup.

Kom kogelagen på og lad koge 1 minut mere.

Skær svampene i små tern og steg på en pande i lidt smør.

Kom dem i sovsen.

Rør kolde smørtern i.

Hvis sovsen er meget tynd kan man røre lidt maizena i.

Samle retten:
I en ovnfast portionsskål, fad eller anretterringe kommes lidt kartoffelmos.

Oven på kommes andekød, fortsæt med dette skiftevis som en lasagne.

På øverste lag som skal være kartoffelmos drysses parmesan.

Kommes i en 180 grader varm ovn til parmesanen er gylden.

Anret:
Kom sovs på en tallerken og and/kartoffel oven på.

Drys med hakket purløg.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk