Andebryst med ærtemos og jordskok

Let sommer anretning for den ikke så sultne :-) eller en del af en menu


Sværhedsgrad: Let

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 4 personer
  • 2 andebryster
  • Andefond- koges evt. på 2 lår eller købefond
  • 2 dl ærter
  • 4 jordskokker
  • 2 skalotteløg​
  • Karse
  • Persille
  • Smør
  • 1 spsk balsamico
  • 1/2 dl portvin​

​Sådan gør du

Andebryst:​

Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet.

Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent, 8-10 minutter.

Vend kødet og steg videre i ca. 8-10 minutter

Tag kødet af panden og lad kødet hvile 10 minutter før udskæring.

Ærtemos:

Tag nogle ærter fra til pynt.

Kog ærterne i 1 minut og hæld vandet fra.

Blend mosen med smør og krydr med salt/peber

Skalotteløg:

Pil dem og flæk dem på langs

Steg dem på en tør pande på skærefladen til de er meget sorte

Skil dem af

Jordskokker:​

Skræl dem og med lille parieiennejer/melonudstikker laves kugler.

Kan også bare skæres i små tern

Kog al dente

Fond og sovs:

Kog evt. en fond på 2 lår samme med ex. løg, gulerod, persille

Kog 2 timer og sigt fonden fra.

Kog balsamico og portvin ned til de nærmest er en sirup

Kom fond på og kog igen ned til ca 1-2 dl

Tag af blusset og pisk/rør kolde smørtern i til sovsen tykner lidt

Anret:

Men en pensel eller bred kniv lægges en stribe ærtemos

Oven på anrettes de brændte skalotteløg, jordskok, ærter, persille og karse

Ved siden af kommes en skefuld sovs og et stykke andebryst oven på

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk