Taco med And

​Taco er i Mexico en lille blød majspandekage og i USA er den friturestegt.

De kan købes i forskellige former, her en lille "båd" som er lettere at spise med fingrene

Jeg bruger her både andebryst og lår for at få lidt forskellig struktur i retten.

Sværhedsgrad: Let
Antal personer: 4

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 2 andelår
  • 2 andebryst
  • Krydderier: 2 tsk stødt koriander, 2 tsk stødt spidskommen
  • 1 rød chili eller tørrede flager
  • 2 spsk honning
  • 2 avocado
  • 1 citron
  • 1 bæger 18% cremefraiche
  • 2 fed hvidløg - presset
  • 1 løg
  • 4 forårsløg
  • 1 dåse hakket tomat
  • Salat - her ruccola
  • 10-12 Små tomater
  • 1 agurk

Sådan gør du

Kødet:
Låret: Andelåret koges i vand i 2 timer

Gem kogevandet til en sovs en anden dag

Pil kødet af og kasser skindet.

Brystet: kasser skindet og skær kødet i strimler på 3-4 cm.

Stegning:
På en pande kommes olie og koriander, spidskommen, chili

Når olien er varm kommes brystkødet på og steger 3-4 minutter

Kom så lårkødet på og steg yderligere et par minutter

Kom honning på og derefter 1/2 dåse hakket tomat

Varm igennem nogle minutter og smag til med salt/peber og chili

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75 °C

Guacamole:
Mos 2 avocadoer med saften fra 1/2 citron

Kom hvidløg ned

Rør 2 spsk. cremefraiche i og smag til med salt/peber og citron

Anret:
Skaller kan evt. lige lunes i ovnen

Stil det hele frem på bordet så man selv kan blande sin taco

Hvis men laver dem alle sammen i forvejen bliver de for hurtigt bløde, så bedre at man laver dem ved bordet.

Spises med fingrene da det er svært at bruge kniv og gaffel til den sprøde taco bund​​.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk