Andebryst med pasta caprese

I denne opskrift tilberedes andebrystet på traditionel vis og serveres med en lækker flødesauce med basilikum og cherrytomater. En nem og let måde at servere and i hverdagen.

Sværhedsgrad: Nem

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • 2-3 andebryster (160-200 g)
  • 300 g pasta
  • 1 skalotteløg
  • ¼ l piskefløde
  • Saften fra 1 citron
  • Olivenolie
  • Basilikumblade
  • 16 cherry tomater, skåret i halve
  • 12 grønne asparges
  • Revet parmesan

​Tilberedning

De optøede andebryster ridses i skindet og krydres med salt og peber. Andebrysterne lægges på en kold pande med skindsiden ned ad og steges på høj varme i 8-10 minutter til skindet er gyldent. Herefter vendes andesbrysterne og steges i 5-7 minutter på kødsiden. Andebrysterne steges færdigt i ovnen ved 170 °C i 8-10 minutter. Lad dem hvile ca. 5 minutter inden udskæring.

Det hakkede skalotteløg sauteres let i en smule olie, det må ikke tage farve. Piskefløde tilsættes og koges til fløden tykner. Saucen smages til med citron og peber.

Pastaen koges, al dente. Den kogte pasta vendes i en skål med saucen, suppler med en smule pastavand, så konsistensen bliver lidt mere flydende.

Pastaen fordeles over 4 tallerkner sammen med skiver af andebryst, halve cherrytomater og revet parmesan. Pynt med basilikumblade

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75 °C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk