Andebryst a la thai

En cremet sauce af karry og kokosmælk er ikke lige noget man normalvis forbinder med and, men ikke desto mindre er det det der er lagt op til i denne asiatisk inspireret opskrift. Retten kan laves på ca. 20 minutter, så den er både nem og hurtig.

Sværhedsgrad: Nem

Antal personer: 2

Det skal du bruge

  • 2 andebryster (160-200 g)
  • 250 g nudler
  • 500 ml kokosmælk
  • 2 tsk. Rød karrypasta
  • 4 gulerødder
  • 100 g sukkerærter
  • 1-2 røde chilier (kan undlades)

​Tilberedning

De optøede andebryster ridses i skindet og krydses med salt og peber. Andebrysterne lægges på en kold pande med skindsiden ned og steges ved høj varme i 8-10 minutter, til skindet er gyldent. Herefter vendes andesbrysterne og steges i 8-10 minutter på kødsiden. Vendes og steges færdigt i ca. 10 minutter. Lad dem hvile ca. 5 minutter inden udskæring.

Den røde karrypasta varmes i en gryde med lidt over halvdelen af kokosmælken. Smag til og juster smagen og konsistens med karrypasta og kokosmælk.

Gulerødderne skrælles og skæres i minde stykker eller stave og koges så de stadig har lidt bid. Sukkerærterne tilsættes og koges med i ca. 1 minut.

Nudlerne koges som anvist på pakken, vandet hældes fra og nudlerne vendes i karrysaucen og serveres sammen med skiver af andebryst og kogt grønt. Drys evt. med et par tynde skiver frisk chili.​

Tip:

Denne ret kan også tilberedes med and fra dagen før.

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75 °C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk