​Smørrebrød med And og hjemmelavet flødepeberrod

Flødepeberrod er oftest forbundet med kogt kalvebryst

​Prøv denne version med en nem hjemmelavet flødepeberrod

Sværhedsgrad: Let

Antal personer: 4

Det skal du bruge

  • 2 Stegte og afkølede andebryst
  • 4 skiver rugbrød
  • Smør
  • Mayonnaise
  • Pynt - her oregano men andet kan bruges f.eks. brøndkarse, persille...
  • Flødepeberrod:
  • 1,5 dl piskefløde
  • Ca.3 spsk. friskrevet peberrod - forsigtig og smag til
  • 2 spsk æbleeddike eller citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker eller honning

​Sådan gør du

Rugbrød:

Rugbrødet steges gyldent i smør

Andebryst:

Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet.

Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent, 8-10 minutter.

Vend kødet og steg videre i ca. 8-10 minutter

Tag kødet af panden og lad kødet køle helt af

Det kolde andebryst skæres så tyndt som overhovedet muligt

Flødepeberrod:

Pisk fløden til en blød skum

Vend salt, sukker og eddike i

Smag til med friskrevet peberrod

Anret:

Smør det afkølede brød med lidt mayonnaise

Kom tynde skiver and på rugbrødet og drys med salt og peber

Kom flødepeberrod oven på

Slut med lidt grønt

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk