Andebryststeg med quinoasalat

Prøv denne sydamerikansk inspirerede ret med andebryststeg og quinoasalat.

Sværhedsgrad: Nem

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Andebryststeg & Krydderpasta

  • En andebryststeg (ca. 1200 g)
  • 1 spsk. honning
  • 2 tsk. paprika
  • ½ tsk. løgpulver
  • 1 tsk. hvidløgspulver
  • ½ tsk. spidskommen
  • ½ tsk. stødt koriander
  • Saft og finrevet skal af en økologisk citron

Quinoasalat

  • 2 dl. quinoa
  • Rucola
  • 1 æble
  • 1 citron
  • 1 granatæble
  • 1 spsk. olivenolie
  • Tomater

​Tilberedning

Andebryststeg & Krydderpasta

Ovnen forvarmes til 150 °C. Den optøede andebryststeg tages ud af folien, alubakken gemmes, og der skæres ridser hen over bryststykket. Alle krydderierne blandes sammen med honning og citron til en tyk pasta. Krydderpastaen gnides godt ind i bryststegen og den lægges tilbage i alubakken eller et ovnfast fad. Andebryststegen sættes i den forvarmede ovn og steges i ca. 90 minutter. Efter en time pensles andebryststegen med det overskydende fedt. Efter 90 minutter skrues ovnen op på 220 °C (varmluft) og steges i yderligere 20 minutter til skindet er sprødt. Lad andebryststegen hvile 10 minutter før partering.

Quinoasalat

Quinoaen skylles og kommes i en gryde med 4 dl vand og lidt salt og koges i ca. 20 minutter. Det overskydende vand sies fra og quinoa stilles til afkøling. Æblerne skæres ud i tynde skiver og granatæblekernerne bankes ud. Rucolaen blandes sammen med quinoa, æbler og granatæblekerner og en spsk. olivenolie. Salaten smages til med salt.

Tip:

Kom æbleskiverne i en skål med vand dryppet med citronsaft, det forhindrer, at de bliver brune i kødet.

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75°C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk