Langtidsstegte andelår med blommesauce

I denne opskrift langtidssteges andelårene. Når andelårerne langtidssteges minder de om Confit de Canard.

Blommesaucen har en let syrlig smag, som står godt til den lidt federe smag fra andelårene.

Sværhedsgrad: Let

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Langtidsstegte andelår

  • 4 andelår
  • Groft salt
  • ½ spsk. tørret rosmarin eller en kvist frisk rosmarin
  • 4 laurbærblade
  • 1 spsk. olie

Blommesauce

  • 6-8 store blommer
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. soyasauce
  • Saften fra 1 lime

Tilbehør

  • Blandet salat efter eget valg
  • 1 kg små kartofler
  • Persille
  • 1 dl fløde
  • Saften fra ½ citron
  • ½ spsk. sukker

​Tilberedning

Langtidsstegte andelår

Andelårene kommes i et lille ovnfast fad, så de ligger tæt sammen. Lårene drysses med salt og rosmarin og der lægges et laurbærblad ved hvert lår. Olien fordeles over andelårene og det ovnfast fad sættes i ovnen ved 150 °C i ca. 2½ time til de er meget møre. De møre andelår tages op ad fadet og lægges på bagepapir med en kold bageplade under. Ovnen hæves til 220 °C (varmluft) og lårene steges i yderligere ca. 10 minutter. Under tilberedning anbefales det at dryppe andelårene med det opsamlede fedt fra fadet.

Blommesauce

Blommernes skæres i mindre stykker og stenene fjernes. Blommerne koges ved lavt blus sammen med 1 spsk. vand, honning, soyasuce og limesaft i ca. 20 minutter. Herefter blendes blommerne til en ensartet konsistens og saucen smages til med honning og limesaft.

Tilbehør

Kartoflerne vaskes og koges til de er møre. Kort før servering steges kartoflerne let i en smule smør og vendes med hakket persille.
Fløde, citronsaft og sukker blandes i en skål og vendes sammen med salaten.

Tip:

Andelårene kan evt. tilberedes dagen før. Efter de har kølet af på bagepladen, kommes de i et lufttæt beholder og opbevares i køleskabet. Andelårene varmes i ovnen ved 220 °C i ca. 15 minutter kort før servering. Gem evt. det overskydende fedt, varm det op og hæld det over lårene inden de kommes i ovnen.

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75°C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk