Sprængt andebryst med saltbagte kartofler og svampesauce

Denne opskrift er et lækkert alternativ til det stegte andebryst. Retten er nem at lave - dog skal andebrystet sættes i saltlage dagen før.

Sværhedsgrad: Let

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Sprængt andebryst

  • 4 andebryster
  • 100 g salt
  • 50 g sukker
  • Lidt urter
  • 1 tsk. eddike
  • 2-3 stk. peberkorn

Saltbagte kartofler

  • 1 kg små kartofler
  • ½ kg salt
  • Andefedt (evt. fra stegning af skindet)

Rosenkål

  • 500 g rosenkål
  • Andefedt (evt. fra stegning af skindet)

Svampesauce

  • ​1 andelår
  • ½ løg
  • ½ gulerod
  • 4 peberkorn
  • 1 glas rødvin
  • 300 g champignon
  • Purløg

​Tilberedning

Sprængt andebryst

Skindet trækkes af andebrysterne. En lage laves af vand, salt og sukker som piskes sammen til det er opløst. Andebrysterne dækkes af lagen som skal trække i 12-24 timer. Herefter koges andebrysterne, sammen med urter, eddike og peberkorn i simrende vand i ca. 15 minutter, for derefter at trække i 10 minutter i kogevandet.

Fedtgrever

Skindet skæres i strimler og steges på en pande indtil det er gyldent. De lægges på fedtsugende papir og saltes før servering.

Kartofler

Salt lægges i et ovnfast fad, hvor vaskede kartofler trykkes ned i saltet og derefter tilberedes i ovnen ved 190 °C i ca. 45 indtil de er al dente. Herefter, afkøles de og skæres over. Skærefladen steges i andefedt fra tilberedningen af fedtegrever indtil de er gyldne og sprøde. Kartoflerne drysses med salt inden servering.​

Rosenkål

Rosenkålene koges al dente og inden servering vendes de i en smule andefedt så de bliver blanke.

Svampesauce

Andefonden tilberedes ved at et andelår steges i nogle minutter sammen med løg, gulerod og rødvin. Låret dækkes til med vand og simre i 2 timer. Herefter sigtes fonden og koges ned til ca. 2 dl. Svampene snittes og steges på en pande. Når de er færdige, hældes fonden på og steger videre i 2-3 minutter. Afslut med at røre kolde smørtern i saucen og smag til.

Tip:

Fond kan købes færdigt i assorterede supermarkeder.

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75 °C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk