And med Bearnaisekartofler

Det kan for nogle være skræmmende at lave en bearnaisesovs.

Det er også ret fedt og med masser af smør

Denne metode giver en meget nemmere bearnaise smag og er nem og virker hver gang

Det er egentlig blot en varm kartoffelsalat med æggeblommer og estragon.

Så den kan også laves uden og så blot serverer den varme kartoffelsalat til andebrystet, det er også godt.

Sværhedsgrad: Let
Antal personer: 4

Det skal du bruge

  • 2 andebryst
  • 500 gram kogte kartofler i tykke skiver
  • 100 gram smør
  • 1 stort løg i skiver
  • 1 dl æbleeddike
  • 1-2 tsk sukker
  • 1-2 spsk vand
  • 1 bundt Friskhakket estragon - eller 1 spsk tørret
  • 2 æggeblommer
  • Ærter Francaise:
  • 50-100 g bacon skåret i tern
  • 150 g frosne perleløg
  • 3-400 g ærter

​Sådan gør du

Andebryst:
Rids skindsiden og fjern hinder på kødsiden

Læg brystet med skindsiden nedad på en kold pande

Steg til skindet er gyldent

Vend det og steg det færdigt i ovnen til en kernetemperatur på ca. 75 grader

Lad det hvile 10 minutter før udskæring

Ærter Francaise:
Steg bacon gyldent, kom ærter og løg i og varm igennem

Bearnaisekartofler:
Steg løg bløde i smørret uden det tager farve

Kom vand, sukker og eddike på og varm igennem.

Kom kartoflerne på og varm igennem

Tag gryden af blusset

Drys med hakket estragon og vend æggeblommer i

Smag til med salt/peber

Server straks

Anret:
Kom kartofler og ærter Francaise på en lun tallerken

Kom skiver and på og drys med lidt salt

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75 °C

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk