Det skal du bruge
- 2 andebryst
- 500 gram kogte kartofler i tykke skiver
- 100 gram smør
- 1 stort løg i skiver
- 1 dl æbleeddike
- 1-2 tsk sukker
- 1-2 spsk vand
- 1 bundt Friskhakket estragon - eller 1 spsk tørret
- 2 æggeblommer
- Ærter Francaise:
- 50-100 g bacon skåret i tern
- 150 g frosne perleløg
- 3-400 g ærter
Sådan gør du
Andebryst:
Rids skindsiden og fjern hinder på kødsiden
Læg brystet med skindsiden nedad på en kold pande
Steg til skindet er gyldent
Vend det og steg det færdigt i ovnen til en kernetemperatur på ca. 75 grader
Lad det hvile 10 minutter før udskæring
Ærter Francaise:
Steg bacon gyldent, kom ærter og løg i og varm igennem
Bearnaisekartofler:
Steg løg bløde i smørret uden det tager farve
Kom vand, sukker og eddike på og varm igennem.
Kom kartoflerne på og varm igennem
Tag gryden af blusset
Drys med hakket estragon og vend æggeblommer i
Smag til med salt/peber
Server straks
Anret:
Kom kartofler og ærter Francaise på en lun tallerken
Kom skiver and på og drys med lidt salt
Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75 °C