​Smørrebrød med And og hjemmelavet flødepeberrod

Flødepeberrod er oftest forbundet med kogt kalvebryst

​Prøv denne version med en nem hjemmelavet flødepeberrod

Sværhedsgrad: Let

Antal personer: 4

Det skal du bruge

  • 2 Stegte og afkølede andebryst
  • 4 skiver rugbrød
  • Smør
  • Mayonnaise
  • Pynt - her oregano men andet kan bruges f.eks. brøndkarse, persille...
  • Flødepeberrod:
  • 1,5 dl piskefløde
  • Ca.3 spsk. friskrevet peberrod - forsigtig og smag til
  • 2 spsk æbleeddike eller citronsaft
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker eller honning

​Sådan gør du

Rugbrød:

Rugbrødet steges gyldent i smør.

Andebryst:

Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet.

Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent, 8-10 minutter.

Vend kødet og steg videre i ca. 8-10 minutter.

Tag kødet af panden og lad kødet køle helt af.

Det kolde andebryst skæres så tyndt som overhovedet muligt.

Husk altid at tilberede fjerkræ til en kernetemperatur på minimum 75 °C

Flødepeberrod:

Pisk fløden til en blød skum.

Vend salt, sukker og eddike i.

Smag til med friskrevet peberrod.

Anret:

Smør det afkølede brød med lidt mayonnaise.

Kom tynde skiver and på rugbrødet og drys med salt og peber.

Kom flødepeberrod oven på.

Slut med lidt grønt.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk