Scaloppine eller Escalopes er tynde stykker kød stegt kort på en pande. Ofte er Scaloppine kalvekød.
Prøv denne med andebryst, det smager forrygende og er super nemt at lave.
Sværhedsgrad: Let
Antal personer: 4
Andebryst: Træk skindet af og kasser
Skær brystet ud i ca. 1 cm tykkelse
Læg kødet mellem 2 fryseposer og bank det fladt med en kødhammer eller gryde
Vend kødet i mel og steg det på en pande i smør/olie - halvt af hver
Sovsen: Når kødet er stegt tages det af og vinen kommes på sammen med saft af 1/2 citron.Kog det lidt ned så alkohol forsvinder
Rør/pisk kolde smørtern i så det tykner en smule.
Kom hakket persille i og kom kødet tilbage og hold det varmt til det skal serveres
Kartofler: Kog kartoflerne og køl dem lidt af
Mos dem med hænderne eller en gaffel - kun ganske lidt
Kom dem på en bageplade med bagepapir
Drys med hakket purløg og parmesan
Kom det i ovnen ved 200 grader varmluft til overfladen er gylden
Anret: Kom kartoflerne på en lun tallerken
Ved siden sf kommes kødet og sovsen
Tip!
Skindet kan skæres meget tyndt ud og steges på en pande. Dryp af på køkkenrulle
Så får men sprødt skind som kan drysses over retten
vild med and
En del af Geia Food A/S
Fuglevænget, 9000 Aalborg | Telefon: +45 96 34 04 14 | E-mail: info@geiafood.dk
ProdukterOPSKRIFTERVærd at videkontakt