Scaloppine af Andebryst

Scaloppine eller Escalopes er tynde stykker kød stegt kort på en pande.
​Ofte er Scaloppine kalvekød.

Prøv denne med andebryst, det smager forrygende og er super nemt at lave.

Sværhedsgrad: Let

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge​

  • 2 andebryst
  • 2 andebryst
  • Ca. 1 kg kartofler
  • 2 spsk friskrevet parmesan
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt purløg
  • 1 dl Marsala eller portvin
  • 1 citron
  • Smør

Sådan gør du

Andebryst:
Træk skindet af og kasser

Skær brystet ud i ca. 1 cm tykkelse

Læg kødet mellem 2 fryseposer og bank det fladt med en kødhammer eller gryde

Vend kødet i mel og steg det på en pande i smør/olie - halvt af hver

Sovsen:
Når kødet er stegt tages det af og vinen kommes på sammen med saft af 1/2 citron.Kog det lidt ned så alkohol forsvinder

Rør/pisk kolde smørtern i så det tykner en smule.

Kom hakket persille i og kom kødet tilbage og hold det varmt til det skal serveres

Kartofler:
Kog kartoflerne og køl dem lidt af

Mos dem med hænderne eller en gaffel - kun ganske lidt

Kom dem på en bageplade med bagepapir

Drys med hakket purløg og parmesan

Kom det i ovnen ved 200 grader varmluft til overfladen er gylden

Anret:
Kom kartoflerne på en lun tallerken

Ved siden sf kommes kødet og sovsen

Tip!

Skindet kan skæres meget tyndt ud og steges på en pande. Dryp af på køkkenrulle

Så får men sprødt skind som kan drysses over retten

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com