Pizza med and på grill

Pizza er oplagt at lave på en grill da den kan blive noget varmere end de fleste ovne Bedst er det at bruge en bagesten eller bagestål, men det går også uden Endelig kan den selvfølgelig laves i ovnen - se tip nederst

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Ingredienser

  • 2 andebryster

Dej

  • 1 ½ dl øl
  • 2 ½ dl vand
  • 100 gram durum mel
  • 2-3oo gram hvedemel
  • 10-15 gram gær
  • 1 tsk. salt
  • 1-2 spsk. olivenolie

Fyld

  • 2 rødløg
  • 2 dl cremefraiche 18%
  • 2 æggeblommer
  • 2 stilke rosmarin

Topping​

  • ​Parmesan høvlet i skiver med tynd-/kartoffelskræller
  • ​Ruccola
  • ​Dressing: 2 dl yoghurt, 1 tsk. honning, skal og saft fra 1 citron, finthakket persille

​Sådan gør du

Pizza dej:

Bland øl og vand og opløs gæren.

Kom olie, salt og mel i og samle dejen til en glat kugle.

Del dejen i 4 og kom den på køl med køkkenfilm over.

Lad den stå på køl minimum 5 timer eller til næste dag.

Tag den ud og form 4 pizza.

Hvis den skal bruges hurtigere skal man øge mængden af gær til 40 gram og hæve 1 time

Rul den TYNDT ud og læg på bagepapir.

​​

And og fyld:

Skær det ene rødløg i tern og steg mør uden det tager farve

Bland det i cremefraiche sammen med 2 æggeblommer, hakkede rosmarinblade

Smør det ud på pizzaerne

Skær det andet rødløg i tynde skiver og fordel hen over pizzaerne

Skær andebryst i meget tynde skiver - det er lettest hvis de er skalfrosne

Fordel skiverne på pizzaerne

Dressing:

Pisk alle ingredienser sammen

Tilbered pizza:

Varm grillen op til højeste varme. Hvis der bruges bagesten skal den lige have ca.15 minutter for at være helt gennemvarm.

Kom pizzaen på med bagepapiret på, det brænder i kanterne men det betyder intet.

Når pizzaen efter 7-10 minutter er færdig tages den ud og der kommes ruccola, parmesan og dressing på.

Tip!:

Hvis pizzaen laves i ovnen kan man varme ovnen godt op med en bageplade inde i ovnen.

Pizzaen lægges hurtigt ind i ovnen på den varme plade så den får godt med varme under fra også.

Ovntemperatur så højt som muligt. Bagetid ca. 8-10 minutter til kanter bliver godt mørke

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk