Pirogger med And og Feta-Yoghurt

​Pirogger er super smarte til f.eks. picnic eller madpakken

Det er små pakker som indeholder hele måltidet

Her serverer jeg det med salat og Yoghurt med feta og rødløg (Libanesisk Laban)

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Det skal du bruge

Ingredienser til 10-12 Pirogger

  • 2 andebryst
  • 1-2 tsk stødt spidskommen
  • 1 lille chili - finhakket
  • 1 finthakket fed hvidløg
  • 2 håndfulde spinat
  • Salat - efter årstid og smag. her hovedsalat, grønne asparges, fetaost, tomat, citronsaft, olivenolie

Feta-Yoghurt:

  • 1 dl græsk yoghurt + 1 dl til pirogfyld
  • 75-100 gram fetaost
  • 1 rødløg1

Pirog dej:

  • 25 gram gær
  • 1,5 dl mælk
  • 50 gram smør
  • 2 æg - 1 til dejen og 1 til at pensle med
  • 1 tsk salt
  • Mel - 350-400 gram

Sådan gør du

Andebryst:
Fjern skind og hak kødet groft med en stor kniv
På en pande steges det hakkede andekød i olie sammen med spidskommen og chili
Smag til med salt/peber og evt. mere spidskommen

Kom det i en skål og køl af​

Spinat:

Skyl spinat og damp det med det vand der hænger ved.

Køl af og vrid det for overskydende væske

Feta-Yoghurt:
Bland yoghurt og feta sammen. Rør meget fintsnittet rødløg i og smag til med salt/peber

Pirog dej:
Opløs gæren i mælken og hæld smeltet smør i, husk ikke for varmt da det kan dræbe gæren

Kom 1 æg i og halvdelen af melet

Når det er blandet sammen kommes saltet i og resten af melet arbejdes i til sammenhængende dej

Sæt til hævning i ca.1 time

Del i to og rul tyndt ud på meldrysset bord

Find en tallerken på 13-15 cm og skær cirkler ud fa dejen

Samle piroggerne:
På den ene halvdel af den runde dej kommes lidt spinat, andekød og yoghurt

Pensl med vand på kanterne og fold den anden halvdel over.

Pres kanterne sammen med en gaffel og prik huller i dejen så damp kan slippe ud

Pensl med sammenpisket æg

Kom i ovnen ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter til de er gyldne

Anret:

Kom de lune pirogger på en tallerken sammen med lidt salat og Feta-Yoghurt

Tip!

De kan spises kolde i f.eks. madpakker

De kan også fryses ned, så lav blot mange​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com