Confit de Canard Sous Vide

Traditionelt set serveres confit de canard sammen med pommes sarladaise; kartofler sauteret i andefedt. I denne opskrift er det pommes sarlasaise med et tvist og sous vide tilberedt andelår, hvor man kun tilbereder i det fedt det allerede er på andelåret. Kan naturligvis kombineres med traditionelt tilberedt confit de canard.

Andelårene skal forberedes mindst 24 timer før tilberedning.


Sværhedsgrad: Svær

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • Sous vide cooker
  • Vakuumposer

Confit de canard

  • 4 andelår 160-200g
  • 4 laurbærblade
  • 1-2 spsk. salt
  • 1 spsk. peberkorn
  • 1 timian kvist

Pommes sarladaise

  • 1 kg små kartofler
  • 1 kg salt
  • 1-2 spsk. andefedt (overskydende fra sous vide tilberedning)
  • 2 hvidløgsfed
  • 1-2 persille kviste

Brunet spidskål

  • 1 stort spidskål
  • 2 spsk. sukker
  • 25 gram smør​

​Tilberedning

Confit de canard

Laubærblade, salt, peber og timian knuses i en morter. Krydderiblandingen gnides godt over andelårene og stilles på køl tildækket i minimum 24 timer.

Andelårene skylles og duppes tørre med køkkenrulle. Andelårene pakkes seperat i hver sin vakuumpose og tilberedes i 10-12 timer ved 80 grader i en sous vide cooker. Efter tilberedning tages andelårene ud af poser, det overskydende andefedt gemmes og lårene steges gyldne og sprøde på en pande.

Pommes sarladaise

Kartoflerne vaskes og tørres. De fordeles i et ovnfast fad og saltet hældes ved. Kartoflerne bages i i ovnen ved 190 °C i ca. 45 minutter til de er møre. Når kartoflerne er kølet af halveres de. Andefedtet varmes op sammen med hakket hvidløg og de halverede kartofler steges på skærefladen i andefedtet til de er gyldne. Der drysses salt og persille over inden servering.

Brunet spidskål

Sukker smeltes til en gylden karamel, herefter kommes smøret ved. Når smøret er smeltet og godt blandes sammen med sukkermassen kommes finthakket spidskål i og sauteres i ca. 5 minutter til det er mørt. 

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com