Andebryststeg med rødkålssalat

At tilberede and i hverdagen kan for mange virke uoverskueligt. Andebryststegen er nem at tilberede og passer sig selv i ovnen, mens du laver andre ting.


Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Andebryststeg

  • Andebryststeg ca. 1200 g
  • 1 tsk. honning
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 spsk. olivenolie
  • Salt

Rødkålssalat

  • 1 lille rødkål
  • 3 appelsiner
  • ½ citron
  • 1 æble
  • 50 g valnødder

​Tilberedning

Andebryststeg

Ovnen forvarmes til 150 °C. Emballagen fjernes fra andebryststegen, alubakken gemmes. Honning, paprika og olivenolie blandes godt sammen og andebryststegen pensles med marinaden og lægges tilbage i alubakken. Andebryststegen steges i den forvarmet i ca. 90 minutter. For at bevare saftigheden i andebryststegen anbefales det, at efter ½ time i ovnen, at stegen pensles med det overskydende fedt i alubakken, gøres 2-3 gange i løbet af stegetiden. Efter de første 90 minutter skrues ovnen op til 220 °C og andebrystegen steges i yderligere en ½ time, afslut med grill i ca. 10 minutter for at give stegen ekstra sprødhed i skindet. Andebryststegen tages ud af ovnen, drysses med salt og stilles til hvile ca. 15 minutter, inden partering. Skær andebrysterne fra helt inde ved brystbenet og andebrysterne skæres i tynde skiver.

Rødkålssalat

Rødkålen snittes helt fint i strimler og kommes i en skål. Saften fra 1 appelsin og ½ citron presses hen over rødkålen og det blandes let rundt. De to øvrige appelsiner skrælles og appelsinerne skæres i skiver. Æblet skæres i tynde strimler og kommes sammen med appelsinskiverne i skålen med rødkål. Lige inden servering ristes valnødderne på en pande og drysses hen over salaten.

Tip!

Andebryststegen kan forberedes dagen før og varmes i ovnen før servering. Fedtet hældes over for at gøre andebrystet ekstra saftigt.​

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com