Grillet and med coleslaw og stegte tomater

Om det er til juleaften eller en lun sommeraften, kan and grilles året rundt. I denne opskrift finder du vejledning til både kugle- og gasgrill. 


Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

And

  • Hel and (ca. 3,0 kg)
  • 4-5 appelsiner
  • Sukker

Stegte tomater

  • 4 grønne tomater
  • Smør

Coleslaw

  • 1 spidskål
  • 4 gulerødder
  • 1 dl mayonnaise
  • 1 dl cremefraiche 18%
  • 1 citron

​Tilberedning

And

Den optøede and vaskes og duppes tør med køkkenrulle. Anden krydres ind- og udvendigt med lidt salt. Saften fra to appelsiner koges ind sammen med sukkeret og anden pensles med appelsinlagen. overskydende appelsinlage gemmes til stegning. Resten af appelsinerne skæres i både og fyldes i anden. Anden placeres på en rist med brystet ned ad og en alubakken med 2 dl vand placeres under. Anden grilles med inddirekte varme (kuglegrill: kullene placeres kun i siderne. Gasgrill: Varmen anvendes kun i siderne). Varmen skal holdes under 100 °C, her kan bruges låg eller spjæld. Temperaturen tjekkes ofte ved brug af et stegetermometer. Anden grilles i ca. 2 timer, hvorefter den vendes. Anden skal pensles med appelsinlagen hver halve time. Efter to timer hæves temperaturen (Kuglegrill: Risten fjernes og kullene spredes ud. Gasgrill: Der tændes for alle blus). Anden steges videre i grillen og tjekkes jævnligt med et stegetermometer, når låret er 75 °C tages anden af grillen og hviler ca. 15 minutter før partering.

Coleslaw

Gulerødderne rives og spidskålen snittes fint. Mayonnaise og cremefraiche blandes sammen og smages til med sukker og citron, bland kålen og gulerødderne i og rør godt rundt.

Stegte tomater

Tomaterne skæres i tykke skiver. En spsk. sukker smeltes på en pande, når det bliver let gyldent kommes en klat smør ved. Steg tomatskiverne i sukkerlagen et par minutter på hver side.

Tip:

Anden kan evt. tilberedes dagen før og varmes op kort før servering. Det er en god ide at gemme andefedtet til opvarmning da det er med til at gøre anden ekstra saftig.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com