Kalkunrulle med kartoffelrösti og pesto-gulerødder

Denne opskrift har et højere sværhedsgrad, men når først kalkunkødet er frit fra benet er resten lige til. Og når først det hårde arbejde er overstået er fornøjelsen af at spise kalkunrullen det større. Husk saucen skal koges op i ca. 2 timer inden den er klar.


Sværhedsgrad: Svær

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Kalkunrulle

  • 2 lår med overlår
  • 2 fed hvidløg
  • Persille

Kartoffelrösti

  • 3 bagekartofler
  • 30 g smør

Pesto-gulerødder

  • 6 store gulerødder
  • 1 glas basilikumpesto

Sauce

  • 2 kalkun ben (gemmes fra udskæring af lårene)
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • Persillestængler
  • 4 peberkorn
  • 25 g koldt smør

​Tilberedning

Kalkunrulle

Der skæres et snit i kalkunlåret helt tæt ved benet. Kødet skrabes forsigtigt løs rundt om benet og til sidst vil kødet langsomt kunne tages af benet. Nederst i kødet sidder der nogle sener som lettest fjernes med en tang. Gentag processen for det andet lår så du har to skiver kalkunkød. Der kommes salt og peber på kødet og det rulles sammen til to pølser, herefter rulles 'kalkun-pølserne' stramt op i køkkenfilm, der må ikke være for meget luft i. Et ekstra lag køkkenfilm vikles om og der afsluttes med et lag staniol. De indpakkede kalkunruller koges let i simrende vand i ca. 40 minutter eller til de når en kernetemperatur på 77 °C; brug stegetermometer løbende for at tjekke temperaturen. Når kalkunrullerne har kogt færdigt lægges de til afkøling, efter lidt tid kan de pakkes ud. Kalkunrullerne steges let på alle sider sammen med knust hvidløg og olie på en stegepande, til skorpen er let gylden. De stegte kalkunruller bør hvile ca. 10 minutter inden de skæres ud.

Kartoffelrösti

De skrællede bagekartofler koges i ca. 8 minutter og køles herefter af. Kartoflerne rives groft på et rivejern og og blandes i en skål med smeltet smør, salt og peber. Kartoflerne fordeles i en ca. 3 cm høj stor cirkel på et stykke bagepapir og klemmes let sammen. Bages i ovnen ved 190 °C til det er mørt og gyldent. Kartoffelröstien skæres ud i 4 stykker.

Pesto-gulerødder

Gulerødderne koges al dente og skæres ud i mundrette stykker, som vendes i pestoen.

Sauce

De to kalkun-lårben, gulerod og løg steges af i en gryde. Det dækkes med vand og der tilsættes et par persillestængler og peberkorn. Det hele koges i ca. 2 timer, hvorefter fonden siges fra. Fonden koges ned til ca. 2 dl og tages af blusset. Det kolde smøre piskes i og saucen smages der til med salt og peber.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com