Kalkunlår sous vide med svampesauce

Parter din hele kalkun som med en kylling og brug lår og bryst hver for sig. Kog skrog og rester til en lækker fond. I denne opskrift bruges lårene til en lækker sous vide ret med kartoffelmos og svampesauce.


Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • Sous vide cooker
  • Vakuumposer

Kalkunlår

  • 4 kalkunlår
  • Smør
  • 70 g salt pr. liter vand
  • 30 g sukker pr. liter vand

Kartoffelmos

  • 4 bagekartofler
  • 25 g smør
  • Mælk
  • Persille

Svampesauce

  • 250 g champignon
  • Fond

​Tilberedning

Kalkunlår

Klargør en saltlage bestående af vand, salt og sukker. Kalkunlårene lægges i et ovnfast fad i saltlagen (skal dække lårene) i ca. 6 timer. Lårene lægges i vakuumposerne og lidt smør kommes ved. Tilberedes i vandbad i 10-12 timer ved 80 °C i en sous vide cooker. Efter tilberedning tages lårene ud af vakuumposerne og steges gyldne og sprøde i lidt olie på en varm pande.

Kartoffelmos

Kartoflerne koges godt møre og moses sammen med smør og mælk, tilsat lidt af gangen til den rette konsistens er opnået. Kartoffelmosen smages til med salt og peber og en smule hakket persille tilsættes.

Svampesauce

Champignonerne steges og fond tilføjes når de er godt møre. Koges ind og maizena tilsættes for at jævne, smages til med salt og peber.

Tip:

Kalkunlårene kan laves god tid før servering. De tilberedte kalkunlår i vakuumposer kommes i isvand for hurtigt nedkøling og kan herefter lægges på køl i op til en uge eller i fryser i flere måneder.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com