Kalkunfrikassé med grønne asparges

En skøn, nem og sommerlig ret, med kalkun og grøntsager. Frikassé er en ret med kødstykker og grøntsager tilberedt til én samlet ret.

Sværhedsgrad: Nem

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

  • 500 g kalkunbryst
  • 1 bundt friske grønne asparges
  • 4-5 gulerødder
  • 1 lille løg
  • 2 dl piskefløde
  • 300 g små kartofler
  • 30 g smør
  • 30 g mel
  • 1 stort bundt dild
  • 1 bundt persille
  • 1 citron

​Tilberedning af confiteret and

Kalkunbrystet kommes i kogende vand, hvor vandet netop dækker brystet, sammen med asparges-ender, ½ gulerod, 1 lille løg og persillestilke. Det hele koges i ca. 20 minutter og kølesefterfølgende af sammen med vandet. Vandet sigtes og koges ned til en boullion på ca. 2 dl. Efter boullionen er kølet af tilsættes fløde, og væsken stilles til side og gemmes til sovsen.

De resterende gulerødder skrælles og skæres i mindre stykker. Gulerødder og asparages-toppe koges al dente. Kartoflerne koges og pilles.

Sovs: Smøret smeltes i en gryde uden at det tager farve, melet røres i og kogevandet rørt op med fløde piskes i. Hæld i lidt af gangen til den ønskede konsistens er opnået.

Hakket dild og persille tilsættes sovsen efter smag, det røres godt sammen og smages til med salt, peber og citronsaft. Kalkunbrystet skæres i grove, mundrette stykker og gulerødder, asparges og kartofler tilsættes. Det hele varmes op og serveres straks herefter.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com