Lasagne med andelår

Denne lasagne er lavet med smagsfulde andelår.

Man kunne også lave den med andebryst som man hakker fint.

Det ser lidt omstændigt ud men når man er i gang er det ret nemt.

Man kan jo vælge at bruge tørrede pastaplader frem for selv at lave dem.

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Ingredienser

  • 4 andelår
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 3-4 persillestilke
  • 5 peberkorn
  • Sofrito: 1 gulerod, 1 løg, 3 stængler blegselleri
  • 1 dl balsamico
  • 1 dåse flået tomat
  • Bechamelsovs: 50 gram smør, 50 gram mel, 1/2 liter mælk
  • Muskatnød
  • 100 gram revet ost
  • Rasp
  • 1 spsk. friskrevet parmesan
  • 8 Pastaplader tørrede - eller lav dem selv:200 g mel, 2 æg, 1 spsk. olivenolie, et drys salt
  • Salat

Sådan gør du

Kødsovsen:
Kog andelår i en gryde med vand, 1 løg, en gulerod, persille, peberkorn

De skal koge ca. 2 timer.

Sigt kogevandet fra og kog det ned til ca. 2-3 dl.

Tag skindet af lårene og pil kødet af.

Steg sofrito på en pande og tilsæt andekødet som lige steger med nogle minutter.

I en gryde kommes balsamico som koges nedt til det nærmest er en sirup.

Kom den nedkogte andekogelage på sammen med en dåse flået tomat.

Kom andekødet op i og kog til det tykner lidt og bliver en kødsovs der ikke er for flydende.

Hjælp evt. til med en meljævning eller maizena.

Bechamel sovs (hvid opbagt sovs):
Smelt smør og rør melet i.

Kom mælken i lidt efter lidt til man opnår en sovs til den tykke side.

Smag til med revet muskatnød, salt og peber.

Skindet:
Hak skindet og steg det på en pande til det er sprødt.

Lad det trække på noget køkkenrulle for at fjerne det meste fedt.

Blend det med 2 spsk. rasp.

Hjemmelavede pastaplader:
Mel æltes godt igennem med æg, olie og salt.

Hviler i en frysepose mindst 1/2 time.

Rulles tyndt ud og skæres i plader.

Samle Lasagne:
I ildfast fad kommes kødsovs, bechamel, ost og pastaplader.

Lav sådanne 3 lag og slut med kød og bechamel på toppen.

Når den er færdig kommes raspen med andeskindet på.

Drys med lidt parmesan.

Sæt i ovnen 30 minutter ved 200 grader.

Anret:
Server lasagnen med lidt salat

Tip!

Lav gerne dobbelt portion og gem halvdelen i fryseren

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com