Langtidsstegte andelår med blommesauce

I denne opskrift langtidssteges andelårene. Når andelårerne langtidssteges minder de om Confit de Canard.

Blommesaucen har en let syrlig smag som står godt til den lidt federe smag fra andelårene.


Sværhedsgrad: Let

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Langtidsstegte andelår

  • 4 andelår
  • Groft salt
  • ½ spsk. tørret rosmarin eller en kvist frisk rosmarin
  • 4 laurbærblade
  • 1 spsk. olie

Blommesauce

  • 6-8 store blommer
  • 2 spsk. honning
  • 1 spsk. sojasauce
  • Saften fra 1 lime

Tilbehør

  • Blandet salat efter eget valg
  • 1 kg små kartofler
  • Persille
  • 1 dl fløde
  • Saften fra ½ citron
  • ½ spsk. sukker

​Tilberedning

Langtidsstegte andelår

Andelårene kommes i et lille ovnfast fad,så de ligger tæt sammen. Lårene drysses med salt og rosmarin og der lægges et laurbærbæad ved hvert lår. Olien fordeles over andelårene og det ovnfast fad sættes i ovnen ved 150 °C i ca. 2½ time til de er meget møre. De møre andelår tages op ad fadet og lægges på bagepapir med en kold bageplade under. Ovnen hæves til 220 °C (varmluft) og lårene steges i yderligere ca. 10 minutter. Under tilberedning anbefales det at dryppe andelårene med det opsamlede fedt fra fadet.

Blommesauce

Blommernes skæres i mindre stykker og stenene fjernes. Blommerne koges ved lavt blus sammen med 1 spsk. vand, honning, sojasuce og limesaft i ca. 20 minutter. Herefter blendes blommerne til en ensartet konsistens og saucen smages til med honning og limesaft.

Tilbehør

Kartoflerne vaskes og koges til de er møre. Kort før servering steges kartoflerne let i en smule smør og vendes med hakket persille.
Fløde, citronsaft og sukker blandes i en skål og vendes sammen med salaten.

Tip:

Andelårene kan evt. tilberedes dagen før, efter de har kølet af på bagepladen kommes de i et lufttæt beholder og opbevares i køleskabet. Andelårene varmes i ovnen ved 220 °C i ca. 15 minutter kort før servering, gem evt. det overskydende fedt, varm det op og hæld det over lårene inden de kommes i ovnen.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com