Croustillant med and, kartoffel, gulerod og karseolie

Denne ret er ideel som forret eller til brug af anderester. 


Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Crustillant

  • 2 andelår (eller rester)
  • 1 gulerødder
  • 1 skalotteløg
  • 1 pakke filodej

Karseolie

  • 2 bakker karse
  • 1 dl neutralsmagende olie (f.eks. raps, vindruekerne)
  • 1 spsk. balsamico

Kartoffel og gulerod

  • 2 bagekartofler
  • 4 gulerødder
  • 1 klat smør
  • Timian

Forårsløg

  • Små forårsløg
  • Olie til stegning

​Tilberedning

Crustillant

Lårene lægges i en lille gryde og dækkes med vand. Lad dem simre indtil de er møre ca. 1,5 - 2 timer, hvorefter vandet/fond sigtes fra og gemmes til senere. Lad lårene køle af og pil kødet fra, skind og ben skal kasseres. 1 gulerod og 1 løg skæres i små tern og blanchers i 1-2 spsk. fond. Findel kødet med en gaffel og bland det fintsnittet gulerod/løg og fond sammen med kødet. Del kødet i 4 dele (ca. 1 spsk pr. del) og lav en tynd "pølse" af hver del, som rulles i film eller staniol og derefter stilles på køl. Når de er kolde skæres et stykke filodej ud og "pølsen" rulles ind i dejen. Enderne lukkes med lidt vand. Inden serveringen steges rullerne i olie til de er gyldne.

Karse olie

Karsen blendes med olie i ca. 5-7 minutter. Herefter sigtes olien igennem et klæde eller kaffefilter. Ved serveringen tilsættes balsamico som bruges til at lave små dråber i olien.

Kartoffel og gulerod

Kartofflerne og gulerødderne udstikkes med en kerneudstikker eller skæres i tykke stave, så der 4 af hver. Damp dem i lidt vand med en klar smør og et par kviste timian indtil de er møre.

Forårsløg

Steg forårsløg på en varm pande i lidt olie.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com