Andeburger med sovs

Burger med sovs synes at være en trend for tiden. Så kan man jo lige så godt lave en velsmagende andesovs til en andeburger. Rødkål kan man let lave selv eller købe en god en af slagsen.

Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge​

  • 4 andelår
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 5 peberkorn
  • 2 laurbærblade
  • 4 gode burgerboller
  • Ruccola
  • Mayonnaise - lav evt. selv SE HER https://fjordrejen.dk/?p=11303
  • Sovs:
  • Fond fra kogning af andelår
  • 1/2 dl balsamico
  • 1/2 piskefløde
  • evt. kulør
  • Rødkål:
  • 1 portion:
  • 1 rødkålshoved
  • 1/2 liter økologisk eddike
  • ca. 400 gram sukker
  • 1-2 dl koncentreret saft efter smag – jeg bruger solbærsaft
  • 1 tsk salt
  • 1/2 citron​

Sådan gør du

Andelår:

Giv andelår stegeskorpe sammen med halveret løg og gulerødder. Dette er for at give sovsen/fonden lidt farve. Kom vand på så det dækker og kog 2 timer. Tag lårene op og sigt fonden. Fjern og kasser skind og pluk kødet af lårene. Fjern det øverste andefedt på kogelagen/fonden. Fedtet skal bruges i rødkålen.

Sovs:

Kog balsamico ned til det næsten er en sirup. Kom fonden på og kog ind til ca. 2 dl. Kom fløde på og kog til det begynder at tykne. Kom evt. kulør i hvis sovsen er for bleg. Smag til med alt og peber.

Rødkål:

Del rødkål i 4 og skær stokken af. Snit kålen som du ønsker, jeg snitter ikke alt for fint. Kog rødkålen ca. 1/2 time i eddiken, den skal ikke dække, der kommer en del væske fra kålen også. Rør med en grydeske nogle gange under kogningen. Kom sukker, saft, salt, citronskal fra en citron og citronsaften ned til kålen og kog yderligere 20-30 minutter alt efter hvor mør du vil have rødkålen. Smag på den, den skal ikke være sur. Rengør glas og skyl med f.eks. lidt vodka (eller atamon). Kom rødkålen i og fyld efter med kogelagen (også her kan man komme atamon i kogelagen – men det bestemmer man selv). Kom låg på og sæt på køl mindst et par dage. Når det skal bruges i burgeren kan man med fordel varme op og komme lidt andefedt i kålen.

Samle burger:

Varm bollerne. Underbollen lægges på en tallerken og ruccola oven på. Andekødet varmes kort på en pande og kommes oven på. Den lune rødkål kommes oven på. Slut af med overbollen der er smurt med rigeligt mayonnaise. Kom sovs på og server straks.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk