Quesadillas med and og hjemmelavet guacamole

And som hovedingrediens i mexicansk mad er slet ikke så fjernt som det måske lyder. Her er der brugt andeinderfileter, som er nemme at tilberede. 


Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Andeinderfilet

  • 2 pakker andeinderfilet á 180 g (eller andebryst i tynde strimler)

Tomatsovs

  • 500 g tomater
  • 1 grøm peberfrugt
  • 1 rød chilli
  • 2 løg
  • 1 spsk. tomatpuré
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • ½ tsk. stødt koriander
  • Chillipulver
  • 1 dåse kindey bønner

Fyld

  • Revet mild cheddar eller emmentaler
  • 3 store tortillas

Guacamole

  • 3 modne avocadoer
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 dl creme fraiche 16%
  • Saften af en lime
  • Salt og peber

​Tilberedning

Andeinderfilet

Andeinderfileterne svitses et par minutter på hver side og lægges på en tallerken.

Tomatsovs

1 løg og 1 hvidløg hakkes og svitses i ca. 3-4 minutter indtil løgene bliver klare. Tomatpuré tilsættes og svitses gennem. Finthakket chilli, friske hakkede tomater og finthakket peberfrugt tilføjes. Herefter, skal der løbende tilsættes vand så det ikke brænder på. Samlet kogetid er ca. 1 time. Er tomatsovsen for grov kan den blendes.

1 løg og 2 hvidløg hakkes og svitses sammen med krydderierne i en gryde. Dertil tilsættes lidt over halvdelen af tomatsovsen og kidney bønnerne som skal koges sammen. Herefter, lægges andeinderfileterne ned i gryden til sovsen.

Guacamole

Avocadoerne moses med en stavblender (eller gaffel) sammen med de andre ingredinser. Smag til med salt og peber.

Tortillas lægges på bagepapir hvor der tilføjes tomatsovs, inderfileterne og kidney bønner. Herefter skæres den ud i 4 kvarte. Denne process gentages ved alle tortillas. Resten af tomatsovsen fordeles oven på og dækkes med revet os. Tortillas sættes i oven ved 220 °C indtil osten er smeltet. Serveres med guacamole og creme fraiche.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com