Sprængt andebryst med peberrodssauce og spidskål

And smager forrygende med peberrod. I denne opskrift er det sprængt andebryst der serveres sammen med saltbagte kartofler, spidskål og fedtegrever lavet af andeskindet.Sprængt andebryst skal forberedes dagen før, da andebrystet skal ligge i en saltlage i 12-24 timer. 


Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

Sprængt andebryst

  • 4 andebryster (160-200 g)
  • 1 liter vand
  • 100 g salt
  • 50 g sukker
  • Lidt urter
  • 1 tsk. eddike
  • 2-3 stk. peberkorn

Saltbagte kartofler

  • 1 kg små kartofler
  • ½ kg salt
  • Andefedt (evt. fra stegning af skindet)

Spidskål

  • 1 spidskål
  • 1 klat smør

Peberrodssauce

  • ​1 spsk. revet peberrod
  • 1 spsk. mel
  • 1 spsk. smør
  • Mælk
  • 1 spsk. eddike
  • ½ spsk. sukker

​Tilberedning

Sprængt andebryst

Skindet trækkes af andebrysterne og gemmes til fedtegreverne. En lage laves af vand, salt og sukker som piskes sammen til det er opløst. Andebrysterne dækkes af lagen som skal trække i 12-24 timer. Herefter koges andebrysterne sammen med urter, eddike og peberkorn i simrende vand i ca. 15 minutter og derefter skal de trække i 10 minutter i kogevandet.

Fedtgrever

Skindet skæres i strimler og steges på en pande indtil de er gyldne. De lægges på fedtsugende papir og saltes før servering.

Kartofler

Salt lægges i et ovnfast fad, hvor vaskede kartofler trykkes ned i saltet og derefter tilberedes i ovnen ved 190 °C i ca. 45 indtil de er al dente. Herefter, afkøles de og skæres over. Skærefladen steges i andefedt fra tilberedningen af fedtegrever indtil de er gyldne og sprøde. Kartoflerne drysses med salt inden servering.

Spidskål

Spidskålet deles på langs i 4 dele. Stykkerne dampes i en smule vand og en klat smør. De skal kun dampes i nogle minutter, så de stadig har lidt bid.

Peberrodssauce

Først laves en opbagt sauce, ved at smør smeltes og mel røres i. Mælk hældes i en smule ad gangen, under omrøring, indtil blanding har den ønskede konsistens. Tilsæt eddike, sukker og fintrevet peberrod. Efter peberroden er tilsat skal saucen tages af varmen.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com