Koldt andebryst med kartofler og aspargessauce


Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 2

Det skal du bruge

  • 2 andebryster (160-200g)
  • 500 g nye kartofler
  • Et bundt friske asparges eller 1 dåse asparges snitter
  • 1 spsk. smør
  • 1 spsk. Mel
  • 1 dl fløde
  • Hvidvinseddike
  • 1 citron
  • Hakket persille til pynt

​Tilberedning

De optøede andebryster ridses i skindet krydses med salt og peber. Andebrysterne lægges på en kold pande med skindsiden ned ad og steges på høj varme i 8-10 minutter til skindet er gyldent. Herefter vendes andesbrysterne og steges i 5-7 minutter på kødsiden. Andebrysterne steges færdigt i ovnen ved 170 °C i 8-10 minutter. Lad dem hvile ca. 5 minutter inden udskæring.

Bruges et koldt andebryst skæres det i skiver inden servering.

Kartoflerne vaskes og koges. Vandet hældes fra og de vendes sammen med en klat smør.

De friske asparges skrælles og den nederste træge del knækkes af. De skrællede asparges koges i let saltet vand i 7-9 minutter til de er møre.
Asparges skrællen og de træge ender lægges i en gryde og dækkes med vand, koges i ca. 45 minutter. Herefter sies væsken og koges ind til min. 1½ dl væske.
Smørret smeltes i en lille gryde og melet piskes i, kog det op under omrøring i ca. 1 minut. Aspargesvæden tilsættes lidt ad gangen. Bruges der dåseasparges bruges væden herfra til at spæde op med. Fløden tilsættes og saucen koges op ved svag varme. Det bør koges op i et par minutter. Saucen smages til med hvidvinseddike, citron, salt og peber. De kogte asparges skæres i mindre stykker eller dåseasparges tilsættes saucen.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com