Grillet andebryst med bulgur og appelsinsmør

And og grill passer fint sammen.

Nogle gange er det dejligt med noget andet på grillen end bøf og pølser.

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Ingredienser

  • 4 andebryst
  • BBQ Sovs: 3 spsk ketchup, 1 spsk brun farin, 1 spsk olie, 1 fed knust hvidløg
  • 200 gram fin Bulgur
  • 5 Appelsiner
  • 75 gram tranebær eller rosiner
  • 2 forårsløg
  • 1 dusk persille
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • salt/peber
  • 25 gram smeltet smør eller olivenolie
  • Sovs: 10 hasselnøder, 25 gram smør
  • Appelsinsmør: revet skal fra en appelsin, saft fra 1/2 appelsin, 50 gram smør

Sådan gør du

Andebryst:
Rids andebrystskindet.

Varm grillen op og kom andebryst på med skindsiden ned til det får en gylden farve - ca. 4-5 minutter.

Skru så ned og grill ved indirekte varme yderligere 4-5 minutter.

Vend dem om og giv brysterne ca. 10 minutter mere.

Til sidst pensles brysterne med BBQ sovs (se herunder) og grilles hårdt ved direkte varme til de tager farve.

Lad dem derefter hvile ca. 5 minutter før de serveres.

BBQ sovs:
En hurtig BBQ sovs.

Bland ketchup med farin, olie og knust hvidløg.

Bulgursalat:
Kom bulgur i en skål og kom kogende vand over, der skal være ca 4-5 cm vand over bulguren.

Dæk den til og lad det stå 30 minutter.

Den kogte bulgur blandes med hakkede forårsløg, tranebær, spidskommen, salt/peber.

Appelsinerne skæres fri for skræl også det hvide.

Derefter skæres der ned mellem lamellerne så appelsinfileter frigøres.

Pres resten af appelsinen hen over bulguren.

Fileterne kommes i salaten (gem et par fileter til pynt).

Kom olie eller smeltet smør i og smag til.

Appelsinsmør:
Bland smør med appelsinskal/saft og rul i køkkenfilm eller stanniol og sæt på køl.

Sovs:
Smelt smør sammen ed hakket hasselnødder.

Stop når smørret er lyst brunt.

Anret:
Kom bulgursalat på en tallerken sammen med skiver af andebryst.

Kom sovs over andebryst og pyntmed appelsinfileter.

Server med en skive appelsinsmør.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com