Andebryststeg med rødkålssalat

Duck a l’Orange eller på mere mundret dansk; And med appelsinsauce, er lettere at lave end mange tror.

I denne opskrift, serveres retten med andebryst og en autentisk andesauce lavet på en fond der er kogt på andelår. 


Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge

And

  • 4 andebryster
  • Salt og peber

Sauce

  • 4 appelsiner
  • 2 spsk. sukker
  • ½ skalotteløg
  • Andefond
  • 1 lille glas Grand Marnier (kan undlades)
  • 25-35 g smør

Rødkål

  • ½ rødkål
  • 2 appelsiner
  • Nødder

​Tilberedning

Andebryst

Andebrystet klaregøres ved at fjerne eventuelle sener og overflødig fedt. Skindsiden ridses ned til kødet og salt og peber gnides på begge sider. Brystet lægges på en kold pande med skinsiden ned. Når panden er varm og andebrystet syder steges det i ca. 8 minutter indtil skindet er sprødt. Brystet vendes og steges færdigt i ca. 5 minutter. Lad andetbrystet hvile i 5-10 minutter før udskæring. 

Sauce

2 dl saft fra appelsinerne kommes i en gryde, sammen med revet appelsinskal fra 1 appelsin, sukker, finthakket skalotteløg og andefond. Dette koges ind ved svag varme indtil det er tyknet og reduceret til ca. 2 dl. På den varme pande, hvor andebrystet blev stegt, koges Grand Marnier af og dette tilføjes til saucen. Saucen varmes igennem og tages af blusset hvor der piskes koldt smør i.

Rødkål

Rødkålen finsnittes og tilsættes saften fra 1 appelsin. Lad det marinere i minium 2 timer. Nødder ristes på en pande og hakkes groft. Før servering blandes appelsinstykker i rødkålen og nødderne drysses på.

Tip:

Se tips til hvordan du laver din egen fond her. Fond kan købes færdigt i assorteret supermarkeder.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com