Burger a la confit de canard med ramsløg-kartoffelsalat

I denne opskrift kan du vælge at bruge andelår, der er langtidsstegte (som opskriften nedenfor lægger op til) eller andelår fra en omgang confit de canard. Det kan tilpasses alt efter hvad du lige har. Der serveres en let kartoffelsalat og en lækker dressing, begge med en god smag af ramsløg. 


Sværhedsgrad: Middel

Antal personer: 2

Det skal du bruge

  • 2 andelår
  • 2-3 Rosmarin eller timian kviste
  • 2-3 laurbærblade
  • 500 g Mallorca kartofler
  • ¼ l. creme fraiche 18%
  • 1 citron
  • Ramsløg pesto (alt. Basilikum pesto)
  • Rucola
  • 1 tsk. Hvidvinseddike
  • 1tsk. Sennep
  • Raspolie
  • 1 løg
  • 1 spsk. Honning
  • 2 burgerboller

​Tilberedning

Ovnen opvarmes til 150 °C De optøede andelår kommes I et ovnfast fad, fadet må ikke være for stort da lårene skal ligge tæt hinanden. Salt strøs hen over og rosmarin eller timian og laurbærblade lægges over lårene. Der kan evt. tilsættes en lille smule olie eller vand i bunden af fadet så lårene ikke brænder fast. Fadet sættes i ovnen og steges i ca. 2-3 timer til lårene er møre. Lårene køles let af, skindet fjernes i så hele stykker som muligt og gemmes og kødet pilles af benene. Det afpillede skind steges sprødt i ovnen, skindet lægges mellem to stykke bagepapir og et fad eller lignende sættes over for at presse skindet fladt. Skindet steges i ovnen ved 200 °C i 5-7 minutter. Herefter fjernes fadet og det øverste stykke bagepapir og skindet steges sprødt og gyldent. Drysses med salt før servering.
Kartoflerne koges og stilles til afkøling. Cremefraiche og pesto blandes godt sammen til en mild dressing, der kan evt. tages lidt fra til burgerne. De kolde kartofler skæres i små mundrette bidder der vendes i dressingen. Der smages til med citronsaft.
Hvidvineddike og sennep piskes godt sammen, rapsolie tilsættes lidt ad gangen til det har en cremet vinagrette konsistens. Smages til med salt og peber. Rucola vendes samen med vinagretten.
Løgene skæres i ringe og steges bløde på en varm pande. Kødet fra andelårene vendes sammen med løgene og honningen tilsættes. Smages til med en smule salt og peber.

Burgerbollerne varmes og bollerne smøres med ramsløgdressingen. Herefter fordeles rucola, andekød/løg kompotten i burgerne. Skindet kan lægges i som sprødt bacon eller serveres ved siden af sammen med kartoffelsalaten.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com