Andeburger - Mexi style

En burger med and istedet for altid hakket oksekød. Denne er lidt mexicansk inspireret. Kan laves med rester af and som så varmes i den lune sovs. Chipotles i adobesovs fås i flere netbutikker.

Sværhedsgrad: Let

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge​

  • 2 andebryst
  • 2 andelår
  • 4 burgerboller
  • 1 dåse Chipotles i Adobe sovs (røget jalapeño)
  • 1 spsk Farin
  • 1 tsk honning
  • 2 spsk ketchup
  • Mayonnaise
  • 8 små tomater
  • Salat - her feldtsalat

Polenta:

  • 2 dl Polenta - instant-polenta eller minut-polenta
  • 1 spsk friskrevet parmesan
  • 25 gram smør

Sådan gør du

Andelår:

Koges 1,5 til 2 timer til de er super møre. Køl lidt af og pil kødet fra. Lårkødet varmes op i sovsen før servering.

Andebryst:

Fjern hinder på kødsiden og rids skinsiden. Kom på en kold pande og sæt over medium/høj varme til skindet er gyldent. Vend og sæt brystet i ovnen ved 130 grader til den opnår en kernetemperatur på 58 grader. Lad kødet hvile 10 minutter før udskæring. Skæres i tynde skiver.

Polenta:

Kog efter anvisning på posen. Når den er færdig røres parmesan og smør i. Hæld i en beholder og sæt på køl. Når det er helt koldt skæres det i skiver på ca 1-2 cm. Steges i olie til det får farve.

Sovsen:

2 store spsk Chipotles med adobe sovs. 1 spsk Farin, 1 tsk honning, 2 spsk ketchup. Koges op så sukker smelter.

Anret:

Burgebollen ristes og smøres med mayo. Salat i bunden, stegt polenta, lune andelår og kolde skiver andebryst ovenpå. Slut af med skivede tomater og overbolle.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.dk