Andebryst med rødbede og kartoffel

En ret der ser festlig ud og er ret nem at tilberede.

Her bruges et melonjern udstikker, men hvis man ikke har sådan et, kan man bare skære i tern.

Her bruges stegte grønne tomater, de kan skiftes med faste små røde tomater.

Sværhedsgrad: Middel
Antal personer: 4

Ingredienser

  • 2 stk. andebryst
  • Andefond
  • Sovs: ½ dl balsamico, 1 dl portvin, 4 dl andefond, 25 gram smør

Garniture:

  • 1 rødbede - 1 tsk. farin, 1/2 dl æbleeddike, hakket estragon, en spsk. smør
  • Ærter
  • 2 bagekartofler - citrontimian
  • Perleløg
  • Grønne tomater
  • 1 spsk. sukker og en spsk. smør
  • Rødløg og skalotteløg - syltelage 1 del eddike, 1 del vand, 1 del sukker
  • Rød skovsyre og blomst (hvis det er sæson)

Sådan gør du

Andebryst:
Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet.

Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent, 8-10 minutter.

Vend kødet og steg videre i ca. 8-10 minutter

Tag kødet af panden og lad kødet hvile 10 minutter før udskæring.

Rødbede:
Med melonjern udstikkes 8 kugler rødbede der koges møre i vand ca. 15 minutter.

Kog 1 tsk. farin, 1/2 dl æbleeddike, hakket estragon, en spsk. smør sammen til en sirup.

Kom de kogte rødbeder ned i denne sirup og kom friske estragonblade på før servering.

Kartoffel:
Kog bagekartofler og med melonjern udstikkes 12 kugler

Vend disse kugler i smeltet smør og citrontimian før servering

Perleløg og grønne tomater:
Skær de grønne tomater i tykke skiver.

Smelt sukker til det er lysbrunt og tilsæt smør samt perleløg og tomater

Steg til de har taget farve.

Rødløg og skalotteløg:
Pil skalotteløg og skær dem i to på langs

Steg dem helt sorte på en tør pande.

Kog syltelagen op og køl ned - hæld halvdelen på skalotteløgene

Kom den anden halvdel på rødløg som er delt i lameller

Løgene er bedst dagen efter.

Anret:

Anret som på billedet hvor garnituren er lidt væk fra sovs og andebryst

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com