Andebryst med perlespelt og gulerod

Her serveres andebrystet sammen med spelt og gulerodscreme.

Sværhedsgrad: Let

Antal personer: 4​​

Det skal du bruge​

  • 2 andebryst
  • 5 gulerødder til creme
  • Smør ca. 50-60 gram (halvdel til gulerodscreme og halvdel til perlespelt)
  • Små gulerødder, serveres hele
  • Basilikumblade
  • 1 citron
  • Smør
  • Ribs
  • Brøndkarse​

Sådan gør du

Andebryst:

Fjern eventuelle sener på kødsiden og rids skindet. Kom brystet på en kold pande og steg ved middel varme til skindet er gyldent, 8-10 minutter. Vend kødet og steg videre i ca. 8-10 minutter. Tag kødet af panden og lad kødet hvile 10 minutter før udskæring.

Gulerodscreme:

Damp gulerødder i lidt vand til de er møre. Blend dem og juster konsistens med lidt smør. Blend helt fint og pres det gennem finmasket sigte. Varm op ved servering.

Perlespelt:

Kog spelt i ca.20 minutter og hæld vandet fra. Kom en klat smør i og skal fra 1 citron samt saft fra 1/2 citron. Smag til med salt og peber

Vend basilikumblade i.

Ribs:

Skyl dem og drys dem med sukker. Lad dem stå på køl i 1-2 timer.

Anret:

Kom en klat gulerodscreme på en lun tallerken og perlespelt oven på. Anret skiver af andebryst og gulerødder oven på. Kom ribs ved siden af og brøndkarse på toppen.

vild med and

En del af Geia Food A/S

Fuglevænget, 9000 Aalborg​   |   Telefon: +45 96 34 04 14   |   E-mail: info@geiafood.com